Christoffer Fjellner (M) andas lite Enköpingsluft mitt i en stressig tid för EU.

EU-parlamentarikern om Enköping: "Vilket sabla lyxproblem"

EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner (M) är hemma i Enköping. Ett Enköping som växer rejält. – Vilket sabla lyxproblem, säger han.

  • Publicerad 09:04, 21 apr 2017

I sjutton år har Christoffer Fjellner suttit i Europaparlamentet. Han brottas nu med den stora Brexitfrågan och funderar på vad ett presidentskap med Donald Trump kommer att innebära för Europas framtid samt vem som ska vinna makten i Frankrike. På torsdagen var han i Enköping för att tala på Rotaryklubben och fick en chans att andas lite hemmaluft igen.

– Det är roligast för mina barn som får vara med farmor hela dagen. Men det är kul att komma hit. Om inte annat så minns jag ett antal partyn i poolen här, säger han och pekar med ett leende ut genom fönstret på First Hotel.

– Det som jag tycker är roligast är hur mycket som händer. Nu river man Möbelhuset, såg jag, fortsätter han.

Ja, Christoffer Fjellner ser givetvis hur Enköping fortsätter att växa. Frågan är om det bara är positivt eller om en sådan utveckling också innebär en del växtvärk?

– Vilket sabla lyxproblem. Märk väl att jag sa problem, men lyxproblem. Jag har rest omkring i detta avlånga land i så många år och har ägnat så mycket tid åt de kommuner som har det omvända problemet. Nämligen, hur ska vi klara välfärden och servicen, hur ska vi överleva, när människor bara vill härifrån? säger Fjellner.

Han välkomnar således utvecklingen och ser främst positivt på den även om han ser att det är en utmaning för kommunens politiker att lösa det som behöver lösas.

– Att Sveriges närmaste stad råkar vara ett fantastiskt ställe att bo på, det vet jag, men att fler människor har kommit till den insikten är en utmaning och då vill jag använda utmaning snarare än problem. För betänk alternativet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42