Berguv på Fredsgatan. Foto: Johan Pontén

Europas största uggla på besök i Stockholm

Vid lunchtid i dag satt Europas största uggla – en berguv – och vilade på en fasad på Fredsgatan. "Den var helt opåverkad och lugn", säger Johan Pontén på miljöförvaltningen som fångade ugglan på bild.

  • Publicerad 15:38, 26 nov 2018

I helgen har en berguv skådats kring Centralstationen och vid 10-tiden i förmiddags fick Johan Pontén på miljöförvaltningen larm om att ugglan satt och vilade på Fredsgatan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Den var inte så lätt att se från början, det var flera fågelskådare på plats. Men sen tittade ugglan fram. Den vilade och var helt opåverkad trots att det var fullt pådrag med byggarbeten på gatan nedanför, säger Johan Pontén på miljöförvaltningen.

Är det ovanligt att man ser berguv i centrala Stockholm?

– Det var en på Södermalm förra året och en vid Karolinska i våras tror jag det var. Det händer emellanåt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00