Den här vyn möter den som tänkt sova i Gåseborgs vindskydd. Plastskynket till höger har Järfälla kommun nu tagit ner. Foto: Louise Bornhall

Euw! Vem vill sova i Gåseborgs vindskydd?

Vindskyddet i Gåseborg lämnar en del att önska. Det upptäckte vi på StockholmDirekt under vår cykeltur, där planen var att övernatta i vindskyddet. Nu ska kommunen fräscha upp det.

  • Publicerad 15:18, 4 jul 2018

Nere vid vattnet i Gåseborg, som är en del av Görvälns naturreservat i Järfälla, finns ett vindskydd som är gratis för campare och andra övernattare att sova i.

Men när StockholmDirekt var på plats i måndags, där planen var att vi skulle tillbringa natten under vår cykelfärd i Järfälla och Västerort, såg vindskyddet inte särskilt inbjudande ut.

Både in- och utvändigt var det nedklottrat och skräpigt, och utanför hängde plastskynken med klotter. På grillplatsen låg en rykande färgburk som någon försökt elda upp.

Ska klottersaneras

Efter att vi publicerat bilder från platsen på Järfälla Tidnings Facebooksida har kommunen varit på plats vid vindskyddet. Nu är klottersanering och uppfräschning på gång.

– Vi ska klottersanera det så fort vi kan, säger Hans Enelius, som är chef för park och gata i Järfälla kommun.

Vad gäller plastskynkena med klotter togs de ner direkt när representanter från kommunen var på plats.

– Det är synd att det blir så här. Vi har anställda som enbart städar i naturreservaten, och vi brukar titta till vindskyddet med regelbundenhet, men jag vet inte när vi var där senast nu, säger Hans Enelius.

Senare i år ska takpappen i vindskyddet bytas ut och få en uppfräschning.

Nedklottrat. Vi blev inte sugna på att slå läger här. Foto: Stella Papapanagiotou

Togs ner. Platsskynkena togs ner i veckan. Foto: Stella Papapanagiotou

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

L i Järfälla kräver omräkning av rösterna

Nyheter Har tappat ett mandat i kommunen Efter den preliminära rösträkningen såg Liberalerna i Järfälla ut att få sex mandat i kommunfullmäktige. Men när alla röster räknats in tappade de ett mandat – och det hängde på bara en röst. Nu vill...onsdag 26/9 9:28

De startar ursinniga samtalskvällar om civilkurage

Nyheter "Viktigt att vara en jobbig jävel" Fler måste engagera sig för att få till de samhällsförändringar de vill se, och det måste börja på gräsrotsnivå. Det tycker initiativtagana till samtalsserien Ursinnet, som drar igång i oktober på...tisdag 25/9 15:41