Deltagare. Eva Sjöholm från Alvik är med och tävlar i årets upplaga av Robinson. Foto: Privat

Eva från Bromma tävlar i Robinson

Vad gör man om man vill testa på något nytt och utmana sig själv? För Brommabon Eva Sjöholm innebär det att åka till en öde ö på Fiji och tävla i överlevnad.

  • Publicerad 16:28, 9 mar 2020

Den här tiden kommer jag ha med i hela mitt liv.

Alviksbon Eva Sjöholm har växt upp i olika länder i Östafrika och är van vid resa och vara ute i naturen. Hon beskriver sig som en "nomadic soul" som gillar att besöka okända platser. Därför kände hon att det behövdes en utmaning i hennes liv, och sökte till tv-programmet Robinson.

– Jag har länge präglats i livet av olika rädslor, rädslan att misslyckas eller att inte våga testa på saker. Så när det här erbjudandet kom upp på tal kunde jag inte tacka nej, säger Eva Sjöholm.

Nu är hon en av 20 deltagare i årets upplaga av den populära dokusåpan som har premiär den 15 mars. Varje deltagare får som vanligt välja en personlig sak att ta med till den öde ön, och i Eva Sjöholms fall föll valet till slut på en yogamatta.

– Jag funderade länge och hade en lista på 30 punkter. Men en yogamatta kändes praktiskt, man kan använda den till att sova eller sitta på, eller som vindskydd eller tak, säger hon.

Blandade känslor

Eftersom programmet redan är förinspelat får hon inte säga hur det gick i tävlingen, men hon beskriver det som en tid med blandade känslor, varje dag hade hon adrenalin i kroppen och en skräckkänsla inför vilka utmaningar de skulle stå inför.

– Det har varit en upplevelse med otroligt unika människor som var i mitt lag, och vi har fått en vänskap man inte kan ha med någon annan. Den här tiden kommer jag ha med i hela mitt liv.

Om du hamnade på en öde ö imorgon, skulle du fortfarande ta med dig en yogamatta?

– Då hade jag nog valt tändstickor, men om jag inte fick välja det skulle jag nog valt yogamattan igen. Man kan vira den om sig när det blir kallt.

Vad skulle det betyda för dig om du vann?

– Det skulle betyda mycket eftersom jag tror att min mamma skulle bli väldigt stolt om hon var vid liv. Och jag vet hur min farsa skulle känna, han står mig som närmast. Deras reaktioner skulle vara allt för mig. Pengarna är bara ett plus i kanten.

Eva Sjöholm

Ålder: 30

Yrke: Personlig tränare

Bor: Alvik, och innan det i Stora mossen med familjen

Smultronställe i Bromma: "Det måste vara i Äppelviken längs med Alviks strand. På högstadiet gick vi ofta till klipporna där och såg ut över vattnet, det är så vackert".