Hej! Grannen Hüseyin hejar alltid tillbaka till Anneli och Eva på ljugarbänken. Foto: Jonas Gosende Grönvik

Eva och Anneli på ljugarbänken i Masmo: "Hej Hej!!"

Varje dag sitter Eva och Anneli på ljugarbänken i Masmo och säger hej till alla som går förbi. – Ett hej kostar ju inget!

  • Publicerad 08:21, 19 sep 2016

– Vad hände igår egentligen? Vi fick flera fnitterattacker, säger Eva Englund på bänken utanför Ormen Långe i Masmo.

– Först gick Micke med hunden förbi, med ett paket från posten. Han hoppades att det var från en vacker kvinna. Vad var det i paketet nu igen? Strumpor. Haha. Sen kom nästa granne. Hej! Vad har du där, frågade vi. Det är tomater! Har de blivit röda? Nej, de har blivit vita. Då var det kört, vi fnissade som två tonåringar, svarar Anneli Ljungberg.

”Hej!”. Varje dag sitter Eva och Anneli på ljugarbänken och hejar på folk som går förbi.

– Ett hej kostar ju ingenting. Man får ett leende och ger tillbaka ett leende. Så enkelt är det, säger Anneli och hejar på grannen Hüseyin som också slår sig ner.

”Skit i’t då”

Vissa säger hej. Andra säger ingenting.

– ”Skit i’t då”, säger vi. Men inte så det hörs.

– I början var det inte många som hälsade. Men efter några gånger kan de inte låta bli. Sen blir det snack om vädret och såna saker. Folk stannar till och lär känna varandra.

En man i porten intill är stressad dygnet runt.

– Han springer till tunnelbanan. Och springer hem. Ändå har han tid att stanna upp för ett hej och ett leende. Folk är så stressade idag. Det är jobb, handling, tvättning, det ska hämtas barn. Men att säga hej tar bara en sekund! Svårare än så är det inte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.