EVAKUERING. Tolv lägenheter evakuerades i samband med branden. Redan samma dag försågs de evakuerade med tillfälliga bostäder. Foto: Frida Brooke

Evakuerade hyresgäster har fått tillfälliga bostäder

Alla boende som evakuerats i samband med branden i ett flerbostadshus i Carlslund under natten till torsdagen har nu fått tillfälliga bostäder.

  • Publicerad 16:25, 1 feb 2019

Nu har alla någonstans att bo.

Det var vid femtiden på torsdagsmorgonen som larmet kom om en brand på Lindhemsvägen i Carlslund. När räddningstjänsten kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i vindsutrymmet i huset. Under morgonen och förmiddagen pågick ett stort släckningsarbete som avslutades vid 12.40 på torsdagen.

Tolv lägenheter fick evakueras i samband med branden. Under dagen erbjöds de drabbade stöd via ett tillfälligt upprättat kriscenter på en förskola i området. Både personal från kommunen och representanter för Rikshem, som äger fastigheten, fanns på plats.

Redan samma dag hade alla de evakuerade fått hjälp med att hitta någonstans att bo.

– Det är försäkringsbolagen som har hjälpt till med att ordna boende för de drabbade och nu har alla någonstans att bo. Skulle det ha varit så att det inte fanns någon hemförsäkring, hade det varit Rikshem och kommunen som hade hjälpt till med ersättningsbostäder. Men det behövdes inte i det här fallet, säger Ulf Palmgren, säkerhetschef på Upplands Väsby kommun.

Rök- och vattenskador

Lägenheten där branden startade är brandskadad och de andra lägenheterna i fastigheten har rök- och vattenskador efter släckningsarbetet. För att fastställa de exakta skadorna och se vilka insatser som behöver göras kommer fastigheten nu att besiktigas. Det är fortsatt oklart när de som evakuerats kan flytta tillbaka till sina bostäder.

– Lägenheterna har rök- och vattenskador och det är för tidigt att säga när de som evakuerats kan flytta tillbaka, skriver Jennie Wolmestad, kommunikationschef på Rikshem, i ett mejl.

Alla hyresgäster har också fått komma in i sina lägenheter, tillsammans med Rikshem eller räddningstjänsten, för att ta med det nödvändigaste.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Schäfern Izor gjorde knarkfynd i centrala Väsby

Nyheter Polisen fick fyrfota förstärkning i jakten på droger Hasch, narkotikaklassade tabletter och en morakniv. Det blev resultatet när narkotikahunden Izor med förare kom till Väsby för att leta droger.måndag 19/8 15:30
Stockholm Direkt