En man och en kvinna åtalas för brott mot griftefriden efter att en 29-årig tvåbarnsmamma från Järfälla hittades död i Upplands Väsby. Foto: Charlotte Årling/Mostphotos

Ex-par misstänks ha gjutit in tvåbarnsmamma i betong

Två år har snart gått sedan tvåbarnsmamman Madelene från Järfälla försvann, för att några månader senare hittas död ingjuten i ett betongblock. Nu åtalas två personer för brott mot griftefriden, skriver Expressen.

  • Publicerad 16:46, 3 nov 2017

Snart har två år passerat sedan 29-åriga Madelene, tvåbarnsmamma från Järfälla, försvann. Några månader senare hittades hon död, ingjuten i ett betongblock, vid ett skogsområde intill E4:an i Upplands Väsby.

Försvunna Madelene från Kallhäll hittad död

En då 33-årig man häktades i mars 2016, misstänkt för mord. Samtidigt häktades en då 30-årig kvinna, misstänkt för inblandning i mordet. Hon släpptes en månad senare. Enligt Expressen rör det sig om en före detta pojkvän till tvåbarnsmamman och hans dåvarande sambo. Mannen satt häktad till december 2016 varefter mordmisstankarna avskrevs och även han släpptes.

Mordet på Madelene: Mannen och kvinnan nu häktade

Nekar till brott

Enligt Expressen har rättsläkare inte kunnat fastställa dödsorsaken, och åklagare har därför inte kunnat väcka åtal om mord. Men nu har det tidigare paret åtalats för brott mot griftefriden, skriver tidningen. De misstänks för att ha gjutit in kvinnans kropp i betong efter hennes död. Den åtalade mannen nekar till brott, uppger mannens advokat för Expressen.

I bevisningen ska det finnas förhör och spår som säkrats från fyndplatsen, och spåren ska ha koppling till det tidigare parets bostad. De ska även ha köpt stora mängder betong dagarna efter Madelenes försvinnande, vilket framgår av sms, kvitton och vittnesmål, skriver Expressen.

Datum för rättegång är ännu inte satt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

L i Järfälla kräver omräkning av rösterna

Nyheter Har tappat ett mandat i kommunen Efter den preliminära rösträkningen såg Liberalerna i Järfälla ut att få sex mandat i kommunfullmäktige. Men när alla röster räknats in tappade de ett mandat – och det hängde på bara en röst. Nu vill...onsdag 26/9 9:28

De startar ursinniga samtalskvällar om civilkurage

Nyheter "Viktigt att vara en jobbig jävel" Fler måste engagera sig för att få till de samhällsförändringar de vill se, och det måste börja på gräsrotsnivå. Det tycker initiativtagana till samtalsserien Ursinnet, som drar igång i oktober på...tisdag 25/9 15:41