Huset är stort, men tomten går inte heller av för hackor. Foto: Christian Olsson/Fastighetsbyrån

Exklusivt stenhus för stenrika skapar intresse

Stora Mossens dyraste hus är nu sålt. Slutpris: 20 100 000 kr.

  • Publicerad 07:30, 10 aug 2018

När huset skulle säljas var annonsen en av de mest klickade på Hemnet. Det som skapat en sånt intresse är ett stort stenhus på Mårdvägen. Huset är nybyggt i 1928 års stil och har byggts upp runt ett äldre hus, så i princip är allt nytt men bland annat finns de gamla kakelugnarna kvar.

–  Det är sällan man ser nåt sånt här, det är nåt helt annat än ett kataloghus. Hela stommen är i sten, vilket är ovanligt, säger James Khan, mäklare på Fastighetsbyrån.

Huset stoltserar bland annat med en boarea på 283 kvadratmeter på fyra våningar, spa-avdelning, bastu, vinkällare och extra boutrymme för en au pair.

Stort intresse

Under de ungefär två veckor annonsen låg uppe fick den över 30 000 klick.

– Det har varit en del om har hört av sig, några av nyfikenhet men också ett antal spektakulära intressenter, säger James Khan.

Budgivningen nådde inte fram till utropspriset på 22,5 miljoner, men med ett slutpris på 20 100 000 kr blev det ändå det dyraste huset i Stora Mossen någonsin.

Kakelungnen är en rest från det gamla huset. Foto: Christian Olsson

Naturlig inredning i källaren. Foto: Christian Olsson

Huset i fråga

Namn: Willa Symmetri

Rum: 11

Boarea/biarea: 283/100 kvm

Tomtarea: 658 kvm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fullspäckat schema för alla höstlovsfirare i Västerort

✓Halloweenfest ✓Cirkusskola ✓DJ workshop ✓ Dagkollo Den 29 oktober drar höstlovet igång och som vanligt finns massa skoj att göra för barn och unga. Vad sägs till exempel om cirkusskola med Cirkus Cirkör eller mobilfilmkollo?fredag 19/10 15:36

Västerorts coolaste dam ser till att grannskapet har det bra

"Jag önskar att fler börjar hjälpa sina medmänniskor" "Någon måste se till att saker händer". Det mottot lever Vällingbybon Ulla Mattsson efter – och hon väntar inte på att någon annan ska fixa.. Hon ringer och skriver brev så att saker händer. Nu vill...fredag 19/10 15:17