"Vi vill att man bara ska kunna komma hit och hänga", säger Henrik Hermansson, delägare i Gnarly Market. Foto: Karoline Montero Araya

EXKLUSIVT: Titta in i Vällingbys nya nöjespalats

Den 1 september slår Gnarly Market upp portarna till 2 600 kvadratmeter nöje och mat i Vällingby. Vi fick som första tidning hänga med in på en tjuvtitt.

  • Publicerad 17:03, 8 aug 2017

Vi tror att framförallt helgerna kommer gå bra.

Det råder full aktivitet inne i lokalen som om ett par veckor är tänkt att fyllas med restauranggäster och bowlingspelare. Hantverkarna arbetar med det sista inför öppningen 1 september.

– Vi tycker att det är gott om tid kvar, haha. Den här sista fasen är rolig för det är mycket som blir färdigt, säger Henrik Hermansson, delägare i Gnarly Market.

LÄS MER: De ska göra Vällingby roligare

Hantverkarna jobbar på i det som ska bli matsal- och bowlingdel på övervåningen. Foto: Karoline Montero Araya

Tre våningar

Nästa vecka börjar arbetet med att städa och möblera. Det blir tre våningar med matsalsdel på entréplan och på övervåningen. Menyn blir en kombination av amerikanskt och italienskt med hamburgare och pizza.

I källarplanet står sex bowlingbanor och rum att hyra för barnkalas redo.

– Den delen av lokalen är inte optimal eftersom det är en källare men man får jobba mycket med belysning och ha bra ventilation. Vi har satt upp speglar på alla väggarna också för att det ska "hända något" i rummet, säger Henrik Hermansson.

Högst upp finns en bokningsbar del som är tänkt till exempelvis möhippor eller svensexor. Under pergolan blir det ett stort matbord. Foto: Karoline Montero Araya

"Det ska kännas som att man är utomhus", säger Henrik Hermansson om taket i matsalsdelen som är bokningsbar för event. Foto: Karoline Montero Araya

Tar över O´Learys

I juli blev det klart att Gnarly Market också tar över O´Learys som ligger i entréplan. De har öppnat upp mellan restaurangerna så att gästerna ska kunna röra sig fritt däremellan.

Kan det inte finnas en poäng med konkurrens?

– Jo, kanske det men det beror på vem du frågar. O´Learys har gått väldigt bra men jag tror att de var lite oroliga inför att vi skulle öppna, säger Henrik Hermansson.

Delar av huset, som taket och golvet på övervåningen, är k-märkta så de har behållits under renoveringen. Den gamla rulltrappan har ersatts med bowlingbanor och där ska en glasvägg sättas upp för att minska ljudnivån för matgästerna. Högst upp finns en avskild middagsdel för uthyrning till exempelvis möhippor och svensexor.

Totalt kommer lokalen att rymma 700-800 personer, exklusive O´Learys.

Kommer ni lyckas fylla hela stället?

– Vi hoppas det! Vi tror att framförallt helgerna kommer gå bra. Vi får kanske anpassa verksamheten under veckorna och till exempel bara ha matsalsdelen på övervåningen öppen men alla aktiviteter öppna, säger Henrik Hermansson.

Spelsugen? Från 1 september kan du bowla i Vällingby. Foto: Karoline Montero Araya

I källaren finns fem rum som kan hyras till barnkalas. Foto: Karoline Montero Araya

Gnarly Market i siffror

2600 kvadratmeter med plats för mellan 700-800 besökare

3 våningar

2 matsalsdelar med totalt 280 sittplatser (totalt 400 sittplatser inklusive O´Learys).

3 barer

5 bokningsbara kalasrum

1 bokningsbar middagsdel

12 bowlingbanor

6 biljardbord

4 shuffle boards

2 basketkorgar

4 flipperspel

Preliminära öppettider: sön-mån kl 12-21, tis-tor kl 12-22, fre-lör kl 12-01

På entréplan har man öppnat upp i mitten ner till källarplan. Här blir det matsal, bar och loungedel. Foto: Karoline Montero Araya

Det går att ta sig mellan våningarna med hiss eller i trappan som är original. Foto: Karoline Montero Araya

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43