En explosion inträffade vid ett bostadshus i Gröndal igår kväll Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén

Explosion i Gröndal: "En rejäl smäll"

En explosion inträffade vid ett bostadshus i Gröndal i natt. Polisen kommer vara på plats under dagen för att ta emot fler tips

  • Publicerad 07:47, 19 feb 2020

Polisen fick in larmet strax om explosionen strax efter klockan 21 igår kväll. Väl på plats kunde de konstatera att en detonation inträffat vid en dörr till ett bostadshus. Enligt polisen ska explosionen inte ha lett till några större skador på byggnaden i övrigt och ingen person ska ha skadats. Ingen person har heller gripits.

Så jobbar polisen efter sprängningarna

– Det var en rejäl smäll. Både jag och min sambo och min granne hoppade upp och tittade ut, säger en boende i området som pratat med Expressen.

Nationella bomskyddet kallades till platsen för vidare undersökning men lämnade vid 01.30 platsen. Boende evakuerades även för att polisen skulle säkerställa att byggnaden inte fått några större skador.

Polisens tekniker kommer fortsätta arbetet på platsen under dagen och området kommer vara fortsatt avspärrat uppger Ewa Nilsson på polisens presstjänst till StockholmDirekt på onsdagsmorgonen. De vill även få in mer tips i fallet.

– Vi kommer ha poliser på plats, så vi kan få in mer uppgifter i ärendet, säger Ewa Nilsson.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord har inletts.

Explosionen ska enligt Aftonbladet och Expressen vara den andra i samma trappuppgång på kort tid, den första skedde på julafton. Måltavlan ska enligt deras uppgifter ha varit en 35-årig kriminellt belastad man med kopplingar till adressen.

– Jag kan inte kommentera såna uppgifter. Men vi tittar på sprängningarna generellt för att se om det finns något samband, säger Ewa Nilsson.