Detonation. Tidigt på söndagsmorgonen hördes en kraftig explosion i Vinsta. Foto: Sacharias Källdén

Explosion i industriområde i Vinsta i helgen

Tidigt på söndagsmorgonen hördes en kraftig explosion i Vinsta. Enligt uppgifter ska det ha skett på samma plats som den explosion som skedde i slutet av mars.

  • Publicerad 10:57, 15 apr 2019

Natten till söndagen vaknade flera boende i Västerort en kraftig smäll. Det var strax efter midnatt som en explosion skedde i Vinsta. På polisens hemsida skriver man att en företagslokal har fått skador på entrén.

Explosionen ska ha skett på samma plats där det i slutet av mars skedde en detonation i ett industriområde. Då skadades fem personer varav två behövde uppsöka sjukhus.

Kraftig explosion i Vinsta i natt

– Det ska vara på samma ställe som den förra explosionen, säger Anna Westberg på polisens mediacenter.

Ägaren till den bilverkstad som uppges vara drabbad vill vara anonym, och säger till Expressen att han inte har någon aning om vem det är som ligger bakom explosionen.

En förundersökning är inledd om allmänfarlig ödeläggelse, och platsen spärrades av under söndagen för teknisk undersökning.

– Den tekniska undersökningen är gjord men resultatet har inte kommit ännu, säger Anna Westberg.

Ser man något samband mellan den här och den förra explosionen i Vinsta?

– Det är åtminstone något man tittar på, men jag kan inte bekräfta det. Man har hållit förhör, men jag vill inte gå ut med den informationen. Men det finns inte någon person frihetsberövad.

Vi är Västerort

Stockholm Direkt