Avspärrat. Vid 8-tiden på tisdagsmorgonen var gården fortfarande avspärrad och en polisbil på plats. Foto: Louise Bornhall

Explosion i lägenhet i Jakobsberg i natt

Sent på måndagskvällen exploderade något i ett lägenhetshus i Jakobsberg. Nationella bomskyddet var på plats under natten för att säkra området, men ingen person ska ha skadats.

  • Publicerad 09:56, 7 jan 2020

Det var vid midnatt i måndags den 6 januari som flera personer ringde in till polisen efter att ha hört en kraftig smäll i Jakobsberg.

Någon form av detonation ska ha skett på en loftgång till en fastighet på Engelbrektsvägen. När polisen kom till platsen upptäcktes skador på en lägenhetsdörr och på räcket till loftgången.

– Nationella bombskyddet var där i natt för att säkra att det inte sker fler smällar och att man kan röra sig där, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen.

Avspärrat under natten

Området har varit avspärrat hela natten, och enligt Eva Nilsson beror det delvis på att man inte kunnat jobba då det varit för mörkt.

– Under morgonen ska en kriminalteknisk undersökning genomföras, och förhoppningsvis kan man sedan häva avspärrningen så att fastighetsägaren kan åtgärda de skador som finns, säger Eva Nilsson.

Ingen person ska ha skadats i samband med smällen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ingen gripen för dådet ännu.