Nationella bombskyddet tillkallades till Abrahamsberg i helgen efter en explosion i ett trapphus. Foto: Sacharias Källdén

Explosion i trapphus i Abrahamsberg

Natten till i lördags larmades polisen till Abrahamsberg efter att en detonation skett i ett trapphus. "Den var så pass kraftig att rutor gick sönder och entrédörren flyttades", säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

  • Publicerad 12:10, 14 okt 2019

Det var vid tretiden på natten mot lördagen som polis kallades till Abrahamsberg, efter att flera personer ringt och larmat om att det smällt i ett trapphus. Nationella bombskyddet tillkallades och platsen spärrades av.

– Detonationen var så pass kraftig att rutor gick sönder och entrédörren flyttades. Puts lossnade också från väggarna, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen.

Än vet inte polisen vad som exploderade, men en teknisk undersökning av platsen har gjorts och prover har skickats för analys.

Trygghetsinsats

Polisen har varit ute och knackat dörr i samband med händelsen, och på sin hemsida skriver polisen att de tillsammans med kommunen haft trygghetsinsatser i området.

Var explosionen riktad mot en specifik person?

– Nej, inte vad jag vet. Men i utredningen kollar vi brett, och det kanske framkommer där, säger Per Fahlström.

Ingen skadades av explosionen, och än har ingen gripits för brottet.

På sin hemsida skriver polisen att de gärna mottar tips om händelsen. Den utreds som allmänfarlig ödeläggelse.