EXPLOSION. Bilen som polisen misstänker innehåller sprängämnen står på Tegeluddsvägen. Foto: Michael Toll

Explosion på Gärdet – bombtekniker på väg

Ett stort område på Gärdet i centrala Stockholm har spärrats av efter en kraftig explosion.

  • Publicerad 16:16, 7 nov 2017

Strax före klockan tre kom larm till polisen om att en explosion skett på Gärdet. Polisen har nu spärrat av ett stort område vid korsningen Tegeluddsvägen och Öregrundsgatan. Varken gående eller biltrafik kan passera och både polis och ambulans finns på plats. I nuläget finns inga uppgifter om någon skadats vid explosionen.

En polis på plats bekräftar att det har skett en sprängning.

– Ja, det har smällt i en bil, men vi vet inte vad, eller om det är mer som kan sprängas. Vi väntar in bombgruppen, säger polisen.

Enligt polisregioncentralen ska det röra sig om ett paket som exploderat.

– När två personer har hämtat ut någon form av paket så har det paketet exploderat, säger Anna Westberg, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Klockan 16:40 meddelar polisen att avspärrningarna kommer att utökas i båda riktningarna. Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen, berättar klockan 18:40 att de utökade avspärrningarna fortfarande kvarstår.

– Både bombtekniker och vanliga tekniker finns på plats och arbetar för fullt.

Tids nog kommer antagligen bilen där explosionen ägde rum att tas i beslag och undersökas på annan plats, tillägger hon.

Explosion på Skytteholmsvägen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00