Polis och brandkår arbetar med släckningsarbetet vid den brand som härjar vid Bögs gård. Foto: Frida Brooke

Explosionsrisk efter brand på Järvafältet

En brand härjar på ett gammalt skjutfält på Järvafältet. Området är avspärrat både på land och upp i luften på grund av sprängrisker.

  • Publicerad 18:53, 17 jun 2019

Det brinner på ett gammalt skjutfält på Järvafältet. Larmet kom 13.30 till räddningstjänsten och polisen kopplades in straxt innan 16-tiden. Området är avspärrat 800 meter på land och upp i luften – på grund av sprängrisker:

– Det finns risk för odetonerad ammunition, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Trafikledningen på Arlanda och Bromma flygplats är underrättad.

– Det kan få påverkan på in- och utflygningsbanor.

Militären är även inkopplad i ärendet:

– Vi har kopplat in sprängämnesspecialister. Det är ett historiskt och inte aktivt skjutfält nu, så man söker mer information om hur det ligger till, säger Johan Winsnes.

Branden ska ha utvecklats till en skogsbrand. Anders Ström, som driver bondgården Bögs gård som ligger nära området där det brinner, säger att gården för närvarande är utom fara:

– Det blåser lite grann. I nuläget är det ingen risk. Brandkåren är här och de har vattenbombat platsen. Vi hoppas att de ligger på lite så att det snart kan släckas, säger han.

Senare under eftermiddagen kopplades även polisen in, som fick larmet 15.56 och nu bistår räddningstjänsten på plats:

– Det stämmer att det brinner och att vi har spärrat av. Vi tar det säkra före det osäkra, säger Carina Skagerlind på polisen.

Ännu finns ingen tidsplan för när räddningsarbetet är klart. Brandkåren har slutat vattenbomba i och med flygförbudet som sträcker sig 800 meter ovanför marken.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Enig styrelse bakom nya politikerlöner

Nyheter "Vi har sett att det har funnits en obalans" säger Benkt Kullgard (M). Oppositionen väntas få en ny kommunalrådpost efter att en enig kommunstyrelse röstade igenom beredningsgruppens förslag om nya regler för politikernas löner.torsdag 12/9 17:00

Alla skolor i Sollentuna kan få solceller

Nyheter "Det är tanken" säger George under invigningen på Gröndalsskolan. Molekyler alstrar nu energi från solstrålar på Gröndalsskolans tak. Idag invigdes de första solcellerna på skolorna i Sollentuna. Näst på tur är Edsbergsskolan.torsdag 12/9 13:42

Så ska stöket minska på 179:an

Nyheter ✔Fler avgångar ✔Mer kontroller ✔Dialog Trängsel, stök och plankning är ett stort problem på buss 179, som går genom Västerort. Nu har Arriva ökat avgångarna i morgonrusningen och fortsätter vårens satsning på biljettkontroller – något som...torsdag 12/9 12:06
Stockholm Direkt