Mål i sikte. André Witt reser till Spanien för att jaga en VM-plats i OCR. Foto: foto: Jenny Felldin

Extremsportare med sikte på VM

André Witt har hittat vägen till framgång. Nu reser Enköpingssonen snart till Spanien för att jaga en EM- och VM-plats i OCR. – Jag vill bara göra bättre och bättre ifrån mig, säger han.

  • Publicerad 12:19, 6 dec 2017

Snart två månader har passerat sedan André Witt deltog i VM i Kanada i OCR, Obstacle Course Race. Tävlingen blev lyckad.

– Jag blev 28 i min klass, herrar 25-29 år. Det var bättre än förra året. Jag hade gått ner tre och ett halvt kilo inför tävlingen för att kunna springa lättare i backar så jag hade formtoppat ordentligt.

Viktnedgången var av vikt för André. Samtidigt är det givetvis en balansgång i en sport som kräver så mycket av sina utövare.

– Vi har löpning, allt från tre kilometer till tre mil. Det är upp till arrangören att bestämma. Sedan kan det vara allt från tio till hundra hinder. Det är vattenhinder, terräng i backar, leder, stigar. Även asfalt och grus. Byggda hinder kan bestå av väggar, nät att klättra över. Vi lyfter atlasstenar och kastar spjut. Det är väldigt stort och brett. Det är det som gör det så jäkla kul.

Nästa helg åker André till Spanien för en tävling som kan ge en direktplats till såväl nästa års EM i Danmark som kommande VM i London.

– Gör jag bra ifrån mig så behöver jag inte tävla mer förrän i VM och då kan jag koncentrera mig på att toppa formen. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19