541:an finns med i landstingets förslag på nya förändringar. Foto: Mikael Andersson

Få bussförändringar i Hässelby-Vällingby och Spånga

Endast tre busslinjer som kör i Hässelby-Vällingby och Spånga finns i landstingets förslag på förändringar i kollektivtrafiken inför nästa år. Nu är det dags att tycka till om förslaget.

  • Publicerad 13:50, 16 mar 2017

Varje år gör trafikförvaltningen en utredning inför kommande årets förändringar i kollektivtrafiken. Nu är dags att komma med synpunkter på årets förslag som sedan ska klubbas i september.

Enligt nuvarande förslag ska de flesta busslinjer i Hässelby-Vällingby och Spånga fortsätta som vanligt. Endast tre bussar finns med.

Linje 541 som trafikerar mellan Vällingby och Jakobsbergs finns med och där ska turtätheten och linjesträckningen ses över.

Linje 118 som trafikerar mellan Vällingby och Hallonbergen övervägs att kortas av mellan Vällingby och Spånga station. Anledningen är att linje 502 tar över sträckan från Spånga till Hallonbergen när den förlängs till Solna centrum.

Linje 514 som trafikerar linje Spånga station och Häggviks handelsplats övervägs få senare och tidigare avgångar så att man kan åka en del av natten kan åka mellan Sollentuna station och Järva.

Alla förändringar som gäller hela länet kan du läsa här.

Så här gör du för att lämna synpunkter

Besök landstingets hemsida och klicka dig in på flicken "Kollektivtrafik", där finns remissen med samtliga förslag att ladda hem.

Skicka dina synpunkter till registrator.tf@sll.se. Uppge aktuellt diarienummer i ärendemeningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter mordet i Barkarbystaden – polisen söker uppgifter om bil

Nyheter "Föraren ska ha varit omaskerad" Den femte juni sköts en person till döds i Barkarbystaden. Nu går polisen ut med bilder på den bil som ska ha använts i samband med mordet.måndag 25/6 14:26

Skönhetsrådet kritiserar nya Norr Mälarstrand

Nyheter Kräver att arbetet med gångstråket ändras: "Oacceptabelt" För "hårdhänt" och med för mycket "främmande material". Skönhetsrådet kräver att stadsdelen ska göra ändringar innan arbetet med Norr Mälarstrands gångstråk fortsätter.måndag 25/6 13:51