Tillit. Förtroendet är lågt för lokala politiker, så som Adam Reuterskiöld (M) och Hanna Svensson (S). Foto: foto: Daniel Cannervik

Få Ekeröbor litar på sina lokalpolitiker

Känslan av otrygghet är hög hos Ekeröborna. Och förtroendet är lågt för kommunala politiker.

  • Publicerad 16:02, 26 apr 2018

Vilket förtroende har du för politiker på kommunal nivå? Det frågade länsstyrelsen medborgare i åldrarna 18 till 85 i Ekerö kommun. Bara en procent av dem svarade att de hade mycket högt förtroende. 25 procent svarade att de hade ganska stort förtroende.

Hela 38 procent har ganska litet förtroende och 27 procent har mycket litet förtroende för kommunala politiker.

Förtroendet för kommunala finanser var också lågt, enligt medborgarundersökningen. Hela 66 procent svarade att de hade ganska eller mycket litet förtroende för hur offentliga medel används på kommunal nivå.

Bara 17 procent svarade att de hade mycket eller ganska stort förtroende för hur de kommunala medlen används, vilket var sex procentenheter lägre än i länet som helhet.

Undersökningen visade att Ekeröborna relativt sällan utsatts för våld eller hot. Trots det har hela 71 procent oroat sig det senaste året för att någon nära anhörig eller vän ska utsättas för våld eller hot om våld. 41 procent har oroat sig för egen del.

Förtroendet för polisen är dock generellt högt hos Ekeröborna. 21 procent har mycket stort förtroende, medan 50 procent har ganska stort förtroende för polisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter