PAPPOR. Inte så många sådana i Sundbyberg. Foto: Most Photos

Få fars dag-firande i Sumpan

Det blir inte en så stor andel män som får en fars dag-present i Sundbyberg. Kommunen ligger nämligen näst sist i landet när det gäller andel pappor av männen i befolkningen.

  • Publicerad 07:40, 12 nov 2017

49 procent av alla män är pappor i Sundbyberg. Med det ligger kommunen långt under rikssnittet på 59 procent och det är bara grannkommunen Solna som ligger lägre på 46 procent.

– Åldersstrukturen spelar förmodligen in. Ju äldre männen i kommunen är, desto större andel har ett barn. I kommuner där befolkningen är yngre kommer andelen pappor att vara lägre, säger Linus Garp, utredare på Statistiska centralbyrån till Nyhetsbyrån Siren.

En annan orsak till Sundbybergs resultat är kommunens bostadsbestånd.

– När man skaffar barn kan man flytta till kommuner där det finns större tillgång till villor och radhus, säger Linus Garp till Vi i Sundbyberg.

Toppar listan gör Lomma i Skåne. Där är andelen pappor hela 72 procent. Siffrorna gäller hur befolkningsstrukturen såg ut i slutet på december 2016. De män som ingår i statistiken är 15 år och äldre. Det är Statistiska Centralbyrån som tagit fram siffrorna på uppdrag av Nyhetsbyrån Siren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10