Micke Bofält framför Atlas records nya adress, S:t Eriksplan 5. Foto: Mimmi Epstein

Få hittar klassisk skivbutik i Vasastan

Efter kraftiga hyreshöjningar flyttade Atlas records från klassiska vinylstråket på S:t Eriksgatan till S:t Eriksplan. Men få hittar till nya lokalen. "Det är ren öken", säger ägaren.

  • Publicerad 19:00, 24 apr 2018

Atlas records fyller 30 år i år, men just nu finns det anledningar att inte fira. Skivbutiken flyttade från S:t Eriksgatan 78 efter en hyreshöjning på 100 000 kronor per år. Sedan januari finns butiken på S:t Eriksplan 5, bara ett stenkast från den förra adressen, men kunderna har inte hängt med.

– Det är rena öknen här. Som natt och dag om man jämför med förra stället. Det gör en orolig att folk inte hittar hit. Men jag hoppas att sommaren blir bra och att det kommer många turister, säger skivbutiksägaren Micke Bofält

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I 15 år låg butiken på S:t Eriksgatan 78 på vad som informellt brukar kallas för stans vinylstråk. Atlas records första adress var Atlasmuren, sedan dess har affären haft två olika adresser på Torsgatan.

– Just nu pendlar jag mellan hopp och förtvivlan. Det blir en ond cirkel när jag inte kan investera i nya skivor eftersom jag inte vet om jag måste klappa igen till hösten. Men jag får avvakta och se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort

Nyheter V: "Farliga för både barns hälsa och miljön" Fallskydd som är gjorda i platsgjuten gummi i stans lekparker är farliga för miljön såväl som barnen och måste tas därför tas bort. Det kräver nu Vänsterpartiet på Södermalm.måndag 22/10 17:56

Campus Manilla utreds efter larm om våld

Nyheter Rektorn på prinsessan Estelles skola svarar på kritiken Skolinspektionen utreder prinsessan Estelles skola på Djurgården efter larm om kränkningar och våld. Skolans rektor säger att hon välkomnar utredningen.måndag 22/10 16:45