Micke Bofält framför Atlas records nya adress, S:t Eriksplan 5. Foto: Mimmi Epstein

Få hittar klassisk skivbutik i Vasastan

Efter kraftiga hyreshöjningar flyttade Atlas records från klassiska vinylstråket på S:t Eriksgatan till S:t Eriksplan. Men få hittar till nya lokalen. "Det är ren öken", säger ägaren.

  • Publicerad 19:00, 24 apr 2018

Atlas records fyller 30 år i år, men just nu finns det anledningar att inte fira. Skivbutiken flyttade från S:t Eriksgatan 78 efter en hyreshöjning på 100 000 kronor per år. Sedan januari finns butiken på S:t Eriksplan 5, bara ett stenkast från den förra adressen, men kunderna har inte hängt med.

– Det är rena öknen här. Som natt och dag om man jämför med förra stället. Det gör en orolig att folk inte hittar hit. Men jag hoppas att sommaren blir bra och att det kommer många turister, säger skivbutiksägaren Micke Bofält

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I 15 år låg butiken på S:t Eriksgatan 78 på vad som informellt brukar kallas för stans vinylstråk. Atlas records första adress var Atlasmuren, sedan dess har affären haft två olika adresser på Torsgatan.

– Just nu pendlar jag mellan hopp och förtvivlan. Det blir en ond cirkel när jag inte kan investera i nya skivor eftersom jag inte vet om jag måste klappa igen till hösten. Men jag får avvakta och se.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.