800 gymnasieelever ska få hjälp inför de nationella proven i matte - i Blå hallen. Foto: Per Brandt

Få hjälp med matten - i Blå hallen

Få läxhjälp inför de nationella proven – i Blå hallen. 800 elever ska få chansen att slipa på mattekunskaperna i Stadshuset. Nu kan du anmäla dig.

  • Publicerad 08:47, 6 maj 2015

Det här är en fantastisk möjlighet för eleverna att förbereda sig extra mycket inför de nationella proven.

Det är föreningen Mattecentrum, i samarbete med Stockholms stad, som ligger bakom pluggsatsningen. Föreningen har sedan flera år tillbaka anordnat liknande evenemang över hela landet som förberedelser för inför de nationella proven.

Men i år slår man på stora trumman och ska ge 800 gymnasieelever chansen att plugga tillsammans och under ledning av Mattecentrums volontärer i Stadshuset och Blå hallen den 11 maj.

– Det känns väldigt roligt att välkomna Mattecentrum och så många elever till Stadshuset och Blå Hallen. Det här är en fantastisk möjlighet för eleverna att förbereda sig extra mycket inför de nationella proven. Mattecentrum och alla volontärer gör ett viktigt arbete som betyder mycket för många elever, säger Olle Burell (S), skolborgarråd Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Gratis med prov, mat och dryck

Mattecentrums konvent brukar bli fulla snabbt och anmälningarna är öppna. Föranmälan görs på Mattecentrums sajt, se faktaruta nedan. Evenemanget är gratis och alla elever får tidigare prov att öva på och även mat och dryck under kvällen.

– Blå hallen är Stockholms pampigaste lokal och det jättekul att det just är där som vi ska vi hjälpa elever med att förbereda sig inför sina prov. Matte är viktigt och att plugga tillsammans är kul och festligt, säger Karolina Lisslö, Mattecentrums generalsekreterare i ett pressmeddelande.

Så anmäler du dig!

Vad: Läxhjälp inför de nationella proven i matematik

Var: Blå hallen, Stadshuset, Hantverkargatan 1

När: 11 maj, 17-20

Hur: Gratis, föranmälan krävs. Du anmäler dig här!

För mer information, gå in på Mattecentrums sajt