Foto: Jonas Månsson

Få utskrivna P-böter på Mälaröarna

Grattis Mälaröbor. Ni är bäst på parkering. I alla fall sett till att kommunen har minst antal utskrivna böter i länet per tusen invånare.

  • Publicerad 13:43, 1 sep 2017

11

böter per tusen invånare utfärdades i Ekerö kommun under förra året.

Solna toppar statistiken

I Stockholms län finns även den kommun i hela landet som har fått flest böter sett till tusen invånare. Det är Solna som hade 569 böter. Siffrorna på hur många parkeringsböter per tusen invånare som kommunerna har kommer från Transportstyrelsen och har sammanställts av nyhetsbyrån Sirén.

145

böter är rikssnittet enligt samma sammanställning. Där gäller även böter utfärdade av polisen.

292

gånger utfärdades parkeringsböter i Ekerö under 2016.

Ekerö kommun har begränsat antal platser med parkeringsförbud och det är gratis att parkera inom kommunen, det kan såklart påverka det låga antalet böter. Dessutom har kommunen valt att inte ha så mycket parkeringsövervakning, varför väldigt få bilar hinner att lappas”.

Malin Westlund, trafikplanerare Ekerö kommun

Maj den bötestätaste månaden

Av de 292 P-böter som skrevs i kommunen i fjol var maj den månad då flest böter utfärdades. Enligt Transportstyrelsens siffror skrev 37 P-böter ut i maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter