Få ville fråga ut politikerna

Bara ett fåtal Mälaröbor kom till kommunens frågestund för att få svar på sina frågor till politikerna. – Det här är en bra grej, men fler borde ha kommit, säger besökaren Gun Häll.

  • Publicerad 07:15, 28 mar 2014

Kaféet i Mälarökyrkans lokaler var så gott om fullsatt, men det var till absolut största delen lokala politiker som fanns på plats när kommunen bjöd in till allmänhetens frågestund innan kommunfullmäktigemötet i tisdags kväll. De omkring tio besökare som fanns på plats var dock på hugget.

Skåbon Kenneth Nyström ville ha svar på sina frågor om planerna på flytten av bussdepån. Han tog mikrofonen direkt och vände sig till kommunledningen med kommunalrådet Peter Carpelan (M), i spetsen.

– Jag är väldigt engagerad i det här och efterfrågar ett bättre utredningsarbete, säger Kenneth Nyström.

Hade gärna sett fler

Gun Häll hade tagit sig från Stenhamra för att lyssna och delta i utfrågningen. Hon hade hoppats på fler väljare på plats, och vände sig bland annat till moderaten Adam Reuterskiöld med frågor om gång- och cykelbanor.

– Det visade sig att de hade en plan för gång- och cykelvägar, men det var inte så raka svar. Jag tycker att jag hade kunnat få ännu tydligare svar, säger hon.

Gillar konceptet

Flest frågor under kvällen fick kommunalrådet Peter Carpelan. Han har varit med vid tidigare frågestunder med allmänheten och gillar konceptet.

– Jag tycker att det är spännande och ett tillfälle som möjliggör möten mellan politiker och allmänhet. De som kommer hit är ofta väldigt drivna, men jag tycker att det var okej samtalston. Det är stimulerande att träffa väljarna, säger han.

De omkring tio besökarna hoppas han blir fler vid framtida möten.

– Jag önskar att fler hade kommit, men har förståelse att tiden kanske inte passar alla, säger Peter Carpelan.

Oppositionsrådet Lars Holmström (S), fick inte en enda fråga av besökarna.

– Sådana här tillfällen är jättebra och viktiga. Det var synd att vi inte fick några frågor, vi tar gärna emot frågor och andra åsikter, säger han.

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras gjorde beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37

Inga SL-automater på Mälaröarna

Nyheter Hänvisar till nya betalningssätt framöver Flera oppositionspartier vill att Ekerö kommun ska sätta upp SL Access-automater runtom på Mälaröarna. Något som Mälaröalliansen inte tycker behövs. Beslut tas på tisdag.måndag 21/9 16:55

Många felparkerade bilar på Ekerö

Nyheter Kommunen kan inte göra något Ekerö kommun har fått mycket samtal om långtidsuppställda fordon. Något som de ofta inte kan göra något åt då det inte är deras mark.måndag 21/9 11:36