SKOLAN. Fabege säljer fastigheten där Råsunda Centralskola startar till hösten. Foto: Leif Oldenburg

Fabege säljer del av Råsundatomten

Fabege säljer delar av den gamla Råsundatomten till ett bolag som nybildats av Pareto. Försäljningen omfattar den del på Parkvägen som tidigare var västra läktaren och där nya Råsunda Centralskola startar till hösten.

  • Publicerad 20:17, 9 aug 2018

Fastigheten hyrs i dag av Solna stad och är ombyggd till skola, förskola och LSS-boende. Pareto ligger bakom flera förvärv i Sverige de senaste åren och försäljningen innebär att Solna stad nu får en ny hyresvärd.

– Med vårt fokus på kontor är det naturligt att avyttra denna skolfastighet när den är färdigställd och har tagits i bruk. Fastigheten är fullt uthyrt och innebär ingen vidare utvecklingspotential för Fabege, kommenterar Klaus Hansen Vikström, vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Den södra delen av Råsundatomten där Telenors huvudkontor byggs ägs fortfarande av Fabege liksom den fastighet som i folkmun döpts till ”Dallasskrapan”.

Den resterande delen av Råsundatomten, där det planeras för cirka 700 lägenheter, ägs av Peab men där går försäljningen riktigt trögt, skriver Fastighetsvärlden.

Försäljningen av Fabeges fastighet på Parkvägen sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 268 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt och ger ett resultat om cirka 5 miljoner kronor före skatt vilket kommer att redovisas som en orealiserad värdeförändring i tredje kvartalet, skriver tidningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Gråhäger i Råstasjön prisad i fototävling

Nyheter Ivan Sjögrens bild trea i Bird Photographer of the Year En frusen gråhäger i Råstasjön. Med den bilden har Ivan Sjögren, 22, vunnit tredje pris i tävlingen Bird Photographer of the Year.söndag 19/8 1:15

Solnafamilj anmäler nätläkare

Nyheter Solnafamiljen var på semester så när dottern fick hudutslag kontaktade man en nätdoktor. En vecka senare kallades föräldrarna till socialtjänsten för en eventuell utredning. Nu har föräldrarna anmält...fredag 17/8 14:31