Rivning. I Fabriken finns cirka 500 kvadratmeter för ungdomsverksamhet. Foto: Jonas Månsson

Fabriken stänger till sommaren

Ungdomarnas hus stänger för att ge plats till nya bostäder. Nu vill kommunen ha ungas idéer för ny mötesplats.

  • Publicerad 11:20, 23 jan 2018

Fabriken startade för cirka tio år sedan. Kontraktet på huset vid Tappströmskanalen var ett rivningskontrakt med Skanska.

Redan då stod det alltså klart att huset så småningom skulle rivas. Kommunen trodde att hyreskontraktet skulle sägas upp redan efter tre år.

– Vi är mycket glada för dessa ”bonusår” vi fick, säger Elisabet Lunde, chef för kultur- och fritidskontoret i Ekerö kommun, i ett pressmeddelande.

Fabriken kommer stängas i juni 2018 och kommunen efterlyser nu idéer från unga på hur verksamheten ska kunna återuppstå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter