Daniel Stormdal från Bagarmossen ska åka till London, Englands huvudstad, för att prata med Facebook. Foto: Nira Rodriguez Molin/Privat

Facebook bjuder in granngrupp från Bagis

Hur viktigt är Facebook för sammanhållningen i Söderort? Pja, tydligen rätt så. Nu åker administratörerna för en av de största stadsdelsgrupperna till London för att träffa självaste Facebook. Och FB pyntar.

  • Publicerad 11:55, 6 feb 2018

Det handlar om gruppen Bagis! som med sina närmare 5 300 medlemmar är en kokande kittel av ständigt pågående snack, frågor och käbbel.

Nu i veckan åker administratörerna Daniel Stormdal och Victoria da Silva till London för att delta i Facebooks European Community Summit. På ren svenska: administratörer för 150 stycken olika FB-grupper från hela Europa ska träffas, mingla, diskutera och workshoppa ihop. Facebook står för notan.

– Ja, vi anmälde intresse och fick sedan göra en videointervju där de frågade om varför vi ville åka. Det är fem stycken olika FB-grupper från Sverige, berättar Daniel Stormdal.

Varför vill ni åka?

– Det är intressant att träffa andra och få veta hur de jobbar, prata om gemensamma insikter. Hur tar de sig an jobbet som administratör? Det är liksom inte som att de plockat 150 stycken Bagis!-grupper från andra länder, utan det är riktigt blandat.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det blir alltså workshops med likvärdiga administratörer men även direkta samtal med de som utvecklar de rent tekniska funktionerna i grupperna

– Det finns många begränsningar. Som att många diskussioner återkommer och återkommer utan att det går att styra. Men jag har inga direkta illusioner att utvecklarna ska lyssna på mig.

Är inte det här riktigt fånigt egentligen?

– Jo, superfånigt. Men det är intressant för att FB gått ut med att de ska bli mer personliga med mer kommunikation mellan användarna, istället för mellan betalande företag och användare. Och där kan grupperna spela stor roll, om de vill satsa på dem.

Hur viktigt är Bagis! för Bagarmossen?

– Jag hoppas att det inte är jätteviktigt. Det startade som en kompisgrupp och nu är det så stort att Bagarmossen är den minsta gemensamma nämnaren. Det är en bra grej om du vill få veta den bästa pizzerian. Fast jag hoppas verkligen att världen inte går under om den slutar finnas.

Hur mycket tid lägger du på Bagis! som administratör?

– En del. Den är en del av mitt ständiga FB-användande. Men det är allt från noll timmar i veckan till en halv dag när det behövs.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är Stockholms största skulpturpark

Nyheter Konstchefens guide till Västertorps statyer Stockholms största offentliga skulpturpark är hela Västertorp. Det är 21 verk, utplacerade lite överallt på 1950-talet. Vi lät Mårten Castenfors, kulturförvaltningens big boss när det gäller konst,...söndag 27/5 8:30

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15