Foto: Johan Borehed/Mostphotos OBS collage

Fackeltåg för gemenskap och trygghet inför Väsby IK:s gratismatch

Imorgon spelar Väsby IK mot Vännäs i en gratismatch i Vilundahallen. I samband med detta anordnas ett fackeltåg från stationen för att locka folk till matchen, öka gemenskapen i kommunen – och bidra till ett tryggare Upplands Väsby.

  • Publicerad 13:30, 4 jan 2019

Klubben hoppas att minst 1000 kommer men jag hoppas på det dubbla

Under hösten var det stora problem med Vilundahallens ishall och inte förrän november kunde de berörda isföreningarna nyttja a-hallen för fullt. Detta medförde, bland annat, ett ekonomiskt bortfall för Väsby IK:s a-lag som förlorade biljettintäkter.

I ett sätt att kompensera VIK ger kommunen 200 kronor per åskådare i lördagens hemmamatch mot Vännäs. Taket är satt till 200 000 kronor, vilket är 1 000 åskådare. Matchen är gratis för publiken.

Fackeltåg från stationen

I samband med detta arrangeras en marsch från stationen ner till Vilundahallen. Det är Väsby IK, VIK:s supportergrupp och Bollstanäs SK Fotboll som står bakom initiativet.

– Tanken dök upp i samband med alla tråkigheter kring ishallen och att VIK tappat mycket pengar på det, berättar Olle Rehnberg som organiserar marschen.

Förutom att locka mycket folk till matchen slår fackeltågs-marschen även ett slag för tryggheten i kommunen.

– Vi gör det för ett tryggare Väsby på alla plan. Man både läser och upplever en del oroligheter här och ser ungdomar som har det jobbigt. Istället kan man förenas i gemenskapen med att gå på hockey tillsammans, få upp ögonen att det finns alternativ till att stå och hänga i gäng på stan. Visa vårt stöd till kommunen, fortsätter Rehnberg som själv bor i Odenslunda.

Hur är intresset?

– Det har varit ett hyfsat intresse hittills men hur många som dyker upp vet jag inte. Vi vill uppmana alla som vill att gå med, även de om inte är sportintresserade, och bygga på den "Väsbyandan" som tidigare fanns. Ett bra tillfälle att samlas och ha roligt tillsammans, denna gång till ett lokalt sportevenemang.

Vad hoppas du på då?

– Klubben hoppas att minst 1000 kommer till matchen, men jag hoppas på det dubbla. Det är ett perfekt tillfälle att sprida sportens budskap och samlas för något positivt här i Väsby.

Fackeltåget avgår 15:15 från Magasinet, vid stationen, imorgon lördag. Matchen börjar 16:00.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbyrappare tvåa i Parallell Mello

Nyheter Hallå där... ...rapparen Patrick "Putte" Skoglöv, 29, från Odenslunda i Upplands Väsby, som kom tvåa med låten "Fri" i musiktävlingen Parallell Mello. Hur känns det?lördag 23/3 13:00

Stark slutspurt grejade nytt kontrakt

Sport Grimsta AIK kvar i division 2 Det såg lite illa ut inför sluttampen och kvalstrecket var då oroväckande nära. Men Grimsta AIK spelade upp sig rejält mot slutet och klarar division 2-kontraktet med god marginal.fredag 22/3 17:00