Växlar upp. Krögaren Fadde Darwich expanderar sin krogverksamhet på Södermalm. Nu är det en av stadsdelens största nattklubbar som tas in under Bara-imperiets vingar. Foto: Patrik Österberg/Mostphotos

Faddes krogimperium expanderar på Söder

Med fem olika barer har Fadde Darwichs krogimperium Baras brett ut sig över Södermalm. Det senaste nyförvärvet är en av Södermalms största nattklubbslokaler – ett stenkast från Medis.

  • Publicerad 16:30, 24 okt 2018

Underbara bar och Bara 2.Noll på Östgötagatan, Baras Backe på Götgatan, Bara Enkelt på Skånegatan och Baras Imperium på Medborgarplatsen. Nu tar Baras-kedjan, med forna Spy Bar-vakten Fadde Darwich vid rodret, ytterligare ett kliv för att expandera krogimperiet – genom att ta över nattklubben Ett ställe på Södermalm.

Krog vid Medis utreds efter klagomål från grannar

Nattklubben, som legat på Västgötagatan i tolv år, är med sina två stora dansgolv, tre barer och en uteservering en av stadsdelens största. Tidigare har stället, som haft öppet till 03, riktat sig till en något äldre publik, med blandade musikstilar på dansgolven och nostalgihits från 70- och 80-talen i Retrobaren. Och den forna publiken kommer att känna igen sig, meddelar Fadde Darwich, som är glad över nyförvärvet.

– Vi kommer att spela 80- och 90-talsmusiken på ett av golven för att locka den äldre publiken, så de slipper lämna Södermalm för att ha roligt. Det kommer vara trevligt och generösa priser. Vårt mål är att tilltala och fånga den breda publiken, alla ska känna sig välkomna.

Det här är ditt sjätte ställe på Söder, finns det något stopp för hur många krogar du vill ta över här?

– Först och främst koncentrerar vi oss på att det här ska bli bra. Men sedan kommer det fler ställen. Det är jag helt övertygad om.

Öppet sent flera dagar i veckan

Stället kommer att drivas som en kombinerad restaurang, bar och nattklubb. Till skillnad mot sin förlaga kommer man hålla öppet till 03 flera dagar i veckan, istället för bara fredag och lördag, meddelar Fadde. Öppningen beräknas kunna ske i slutet av november.

QUIZ: Hur bra koll har du på Stockholms klassiska uteställen?