Saknas. Falafelhaket som Alaa Abdulla byggt upp på Valhallavägen sedan i höstas är spårlöst försvunnen sedan i måndags. Foto: Patrik Wirén

Falafelvagn på Östermalm stulen

Varje kväll kör Alaa Abdulla bort sin foodtruck på Valhallavägen. Men när han skulle gå ut och köra fram den i måndags var den borta.

  • Publicerad 12:07, 13 maj 2020

I november skrev vi om Alaa Abdulla som nyligen öppnat Yarmoux Falafels foodtruck i Valhallavägens allé, nära Stadions t-bana vid Musikhögskolan.

Alaas mål var att göra den godaste falafeln tillsammans med sin pappa – som startade sin första restaurang i Syrien år 1973.

Ny foodtruck på Östermalm utmanar stans falafelhak

Nu skriver Alaa på Yarmoux Falafels Facebooksida att vagnen, som de körde bort och parkerade i Bagarmossen i torsdags, har blivit stulen.

– När vi skulle köra fram den på måndagen var den helt borta. Jag trodde den var bortforslad först, att vi stod fel. Men det visade sig att den inte var det. Vi är ganska många som varit ute letat, berättar Alaa för ÖstermalmDirekt.

"Oroliga över kunderna"

Han berättar att verksamheten inte påverkats så mycket av corona, utan de har lyckats bygga upp en stabil kundkrets de här sju månaderna och såg fram emot sommaren.

– Det känns jättejobbigt. Vi har längtat som fan till sommaren och kämpat hela vintern. Man förlorar mycket mer än bara en vagn. Allt vi byggt upp under de här sju månaderna, alla kunder och kontakter.

Vad gör ni nu?

– Vi vill ju fortsätta med det här. Men vi har inte direkt några planer just nu. Vår största oro är hur vi ska få tillbaka kunderna.

Yarmoux Falafel har polisanmält stölden.