Succélag. Falcao futsals damer har vunnit sin serie två år i rad. Nu siktar de mot SM-guld. Foto: Angelo Lorca

Falcao futsal har SM-guldet i sikte – ödesmatch i helgen avgör

De vann sin serie för andra året i rad. Slog målrekord genom att göra 51-0 under en match. På söndag spelar Falcao futsals damer SM-kvartsfinal.

  • Publicerad 18:37, 8 feb 2018

I SM-kvartsfinalen tar Falcao Futsal emot Vetlanda United på hemmaplan, i Botkyrkahallen. Lagets tränare Luciano Lorca tror på en riktigt spännande match med bra motstånd.

– Tidigare har vi vunnit stort med 10-0 och 51-0 i våra matcher. Nu tror jag att det kommer att bli bra spänning med bra motstånd.

Vänta, 51-0?

– Tjejerna gjorde 1-0 efter fyra minuter och sen fortsatte de att ösa på. I halvlek stod det 27-0. För att motivera oss och inte stanna av så sa vi att vi skulle slå 27 mål.

Men utklassningen väckte ilskna reaktioner från futsaltränare, huvudsakligen män, runtom i landet.

– De tyckte att vi var taskiga. Så hade de nog inte reagerat om det varit ett herrlag, men så fort det handlar om damer så ska det vara snällt, säger Luciano Lorca.

KRÖNIKA. Får kvinnor bara vinna lagom mycket?

Laget ställde upp i en herrturnering under säsongen. Där vann de hälften av matcherna.

– Vi har vunnit vår serie två år i rad och behövde utmanas. Alla tyckte det var jättekul och jublade när vi gjorde mål, säger Luciano Lorca.

Förra året åkte de ut i semin. I år är målet SM-guld.

– Vår styrka är att vi är i stort sett samma trupp som förra året, vi är sammansvetsade. Vi har också jättebra spelare som spelat i allsvenskan och landslaget tidigare. Förlorar vi på söndag åker vi ut, men jag tror vi vinner.

Kvartsfinal i SM

Vad? Falcao Futsals damer möter Vetlanda United i Botkyrkahallen.

När? Söndag klockan 12

Hur? Gratis inträde.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.