St Görans Sjukhus på Kungsholmen. Foto: Vilhelm Stokstad

Fall av mässling upptäckt på akutsjukhus

Ett fall av mässlingen har konstaterats på S:t Görans sjukhus akutmottagning. Nu försöker sjukhuset komma i kontakt med alla personer som vistades där vid samma tid som den insjuknade patienten.

  • Publicerad 13:27, 11 feb 2019

Det var i lördagskväll och natten till söndag som en patient befann sig på S:t Görans akutmottagning där det senare konstaterades att personen har mässling, skriver Aftonbladet. Nu jobbar sjukhuset för fullt med smittspårning och försöka komma i kontakt med de personer som befann sig på akutmottagningen samtidigt.

Enligt honom sker spårningen enligt sjukhusets rutiner vid smittsamma sjukdomar.

– För vår del handlar det om att få kontakt med patienter i väntrummet och personal som hanterat personen då det här är smittsamt. Sedan är det Folkhälsomyndigheten som kontaktar personens anhöriga, säger Anders Persson vid presstjänsten på sjukhuset till Aftonbladet.

Enligt tidningen är det oklart hur många personer som har eller kommer kontaktas. Om en eventuell smittrisk till andra delar av sjukhuset säger Anders Persson:

– Just nu inriktar vi oss på personer som vi vet har haft kontakt med den smittade patienten. Skulle andra uppgifter framkomma så tar vi det såklart vidare.