Fällman är först ut att ställa ut i Ladan

Bålstakonstnären Roger Fällman ställer ut i Ladan ute på Öråker, Kungsängen. Han är den första konstnären att ställa ut i det nyöppnade galleriet.

  • Publicerad 09:00, 11 apr 2019

Förra helgen fanns ett tiotal av Roger Fällmans tavlor i olika storlekar att skåda och köpa i Ladan, och utställningen sträcker sig även över denna helg, 13-14 april.

– Det kom ganska mycket folk i helgen, säger Roger.

Han fick dessutom några verk sålda.

Att bli tillfrågad att vara den första konstnären att ställa ut i Ladan tycker han är roligt.

– Det är alltid roligt att visa upp sig, och det är kul att de satsar på det där stället. De verkar vara driftiga och duktiga, jag hoppas att det går bra för dem. Det är ett bra utflyktsmål.

Han vet att det kom folk både från Bålsta, Upplands-Bro och Järfälla.

Växte upp i Kungsängen

Extra kul att ställa ut i just Kungsängen är det förstås eftersom det är orten där Roger växte upp.

– Det är 28 år sedan jag ställde ut i Kungsängen sist.

Då hade han flyttat därifrån till Bålsta bara ett par år tidigare och precis kunnat börja leva på sin konst. Innan han tog steget att satsa på heltid märkte han hur han satt och målade mer och mer på kvällar, nätter och helger. Det blev inte längre hållbart.

Roger Fällman gör oljemålningar, och många av motiven är från Bålsta. Han har riktat in sig på naturbilder och ser till att fånga solljuset mellan träden när han målar.

Willys slutar sälja engångsgrillar

Snart kommer man aldrig mer att kunna köpa engångsgrillar på Willys i Bro. Axfoods kedjor, Willys, Hemköp och Tempo, slutar sälja dem – för gott.torsdag 27/6 12:00

Systembolaget uppgraderar butiken i Bålsta C

Det har ryktats om att Systembolaget ska lämna Bålsta centrum. Så kommer det inte att bli. Tvärtom uppgraderar man nu butiken och förlänger dessutom avtalet med tio år.torsdag 27/6 9:14

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt