Fällningen av allén upprör Ekeröborna

Poppelallén vid Ekerövägen har tagits bort. Nu ska den ersättas av ekar. Men trädfällningen har väckt starka reaktioner.

  • Publicerad 15:19, 16 jan 2019

Jag blev så ledsen, det ser bedrövligt ut när hela allén ligger ner.

Efter årsskiftet inleddes arbetet med att ta ner den dubbelsidiga allé med popplar som har stått mellan Ekerövägen och Ekuddsvägen.

– Motiveringen är att länsstyrelsen bedömer att det finns särskilda skäl att avverka allén eftersom träden är i så dåligt skick att de utgör, eller på sikt kan utgöra, en fara för allmänheten, säger Jonas Orring, kommunens teknik- och exploateringschef.

När det blir varmare kommer ekar att planteras som ersättning. Beslutet att ta ner poppelallén har inte varit uppskattat av alla boende i området. Mälarö Tidning har de senaste dagarna fått flera negativa reaktioner från Ekeröbor.

– Vi bor på fjärde våningen och har haft grönt utanför fönstren. Jag blev så ledsen, det ser bedrövligt ut när hela allén ligger ner, säger Vivian Landström.

Hon flyttade in i området för sex månader sedan. Popplarna har varit ett uppskattat inslag.

– Jag har varit så lycklig över dessa träd, säger hon.

Även kommunen har fått reaktioner från Ekeröbor.

– En del är oförstående till vår avverkning. Jag tror att grunden är att man inte känner till bakgrunden till varför vi gör det här, säger Jonas Orring, som själv inte har mottagit några synpunkter.

Ekeröbo dömd till flerårigt fängelsestraff för knarkbrott

Nyheter Tre och ett halvt år i fängelse. Det blir straffet för en 22-årig Ekeröbo som hanterade stora mängder cannabis i en lägenhet på Stora Essingen.söndag 18/8 6:15