FEJK. Informationsbrevet som delats ur är ett falsk. Foto: Direktpress/Privat

Falska brevet: Fria resor med SL i höst

Ett informationsbrev signerat SL utlovar gratis resor med kollektivtrafiken efter sommaren. Men det hela visar sig vara en bluff.

  • Publicerad 15:16, 4 jan 2019

Boende på Södermalm fick idag ett informationsbrev i brevlådan. Vid ett första ögonkast ser det ut som ett informationsblad från SL. Men det hela är en stor bluff.

– Den information jag har fått är att det är riktigt proffsigt gjort. De som ligger bakom de här flygbladen har nog lagt ner en del tid, säger Aleksander Krajisnik på SL:s pressavdelning.

Unik takvåning från 1600-talet till salu

I flygbladet står det bland annat att:

* SL ska införa fria resor från och med 1 september. ”Det innebär att kollektivtrafiken kommer finansieras via landstingsskatten”.

* Biljettkontrollanterna ska försvinna och ”tunnelbanespärrarna kommer successivt tas bort” samt att alla plattformar och tunnelbanetåg ska vara fria från reklam. ”Istället kommer vi utöka satsningarna på konst genom att låta er resenärer delta i utformningen av er egen miljö”.

Oklart hur många som fått fejk-informationen

SL vet inte vem som har skrivit och delat ut brevet – samt hur många hushåll som informationsbladet delats ut till.

– Vi vet inte vem som har gjort det här. Det är första gången jag hör talas om något liknande, säger Aleksander Krajisnik.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under dagen har SL:s kundtjänst fått samtal från stockholmare som undrar vad det hela handlar om.

– Det här är absolut ingenting som kommer från SL eller trafikförvaltningen, säger Aleksander Krajisnik.

LÄS BREVET HÄR: