Falska rykten. Hamnskolan ligger i samma hus som Vintertullen, boende för nyanlända. Ryktena om vägglöss och kackerlackor i skolans lokaler är falska, slår rektorn fast. Foto: Maja Brand

Falska rykten om skolan vid Vintertullen

Det ryktas om att Hamnskolan på Södermalm har invaderats av vägglöss och kackerlackor. "Det stämmer inte", säger rektorn på skolan.

  • Publicerad 11:11, 4 apr 2018

– Vi har inte vägglöss eller kackerlackor hos oss, säger rektorn och förskolechefen Catrin Freidenvall.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En inspektion har gjorts av Hamnskolans lokaler som ligger i samma hus som Vintertullen, boende för nyalända, men varken vägglöss eller kackerlackor har hittats. Catrin Freidenvall var själv på skolan i helgen.

– Vi har redan rekat, en inspektion har gjorts och i fredags fick alla föräldrar till barnen på förskolan och skolan information om att det inte har hittats ohyra. Det är någon som vill sätta dit de som bor i Vintertullens boende och det är fruktansvärt, säger hon.

Hamnskolan är en förskola och F-6-skola med plats för cirka 170 elever.

LÄS MER: Så förvred främlingsfientliga historien om äldre och nyanlända på Vintertullen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.