Falskt hopp om räddad pendelbåtslinje

Nya skyltar vid pendelbåtshållplatserna för Linje 85 fick resenärer att hoppas på att linjen ska bli kvar. Men det släcker SL nu, samtidigt som räddningsnätverket får kändisstöd.

  • Publicerad 16:17, 3 okt 2018

Det var i helgen vakna resenärer uppmärksammade hur det sattes ut sprillans nya, blåa skyltar vid hållplatserna för pendelbåten över Riddarfjärden. Linje 85 ska som bekant läggas ner efter årsskiftet. Enligt uppgift ska entreprenören på plats även ha nämnt att skyltjobbet gjordes för att linjen skulle bli permanent vilket fick många att hoppas att något har ändrats.

C: Inte värt att rädda Riddarfjärdslinjen

Men. Det har det inte.

Enligt trafikförvaltningen ska linjen fortfarande läggas ner vid årets slut. Det är för få som reser.

Men varför sätter ni upp nya skyltar på en linje som snart ska läggas ner?

– Utgångspunkten har varit att alla pendelbåtsbryggor som har en informationstavla med tak ska få en sådan SL-skylt. Det är ändå tre månader kvar innan linjen upphör och vi vill att så många som möjligt reser med den fram till dess, säger Christian Hoffman, presskommunikatör på trafikförvaltningen.

Nytt upprop ska rädda Riddarfjärdslinjen

Men som Stockholmdirekt tidigare har berättat har ett nätverk av engagerade resenärer startats och som vill försöka få politikerna i landstinget att ändra sig och rädda linjen. De har nu också fått stöd från Wille Craaford som i flera filmer på nätverkets Facebook-sida där han propagerar för att folk ska åka mer med linjen och försöka rädda kvar den.