Poppis. Under hösten har ungdomar hängt på Hässelby villastadsskolans skolgård och druckit alkohol på helgkvällar, enligt stadsdelens fältare. Foto: Mikael Andersson

Fältarna vill se fler föräldrar ute i Hässelby villastad

Hässelby villastadsskolan har kvällstid blivit en populär plats att hänga på bland Västerorts ungdomar, enligt stadsdelens fältassistenter. Nu vill de se fler föräldrar ute i området.

  • Publicerad 16:17, 4 dec 2018

Att ungdomar umgås utomhus är i sig inget problem, menar fältassistenterna. Men det som oroar dem är att det förekommer alkohol och vid minst ett tillfälle även cannabis.

Enligt fältassistenten Josefine Jussila är det inte bara ungdomar från Hässelby villastad utan från hela Västerort. Eftersom det inte finns någon organiserad föräldravandring i området uppmanar nu fältassistenterna föräldrar och andra vuxna att gärna röra sig ute kvällstid.

– Ungdomarna är väldigt trevliga så man behöver inte vara orolig för att gå fram och hälsa. Om man ändå är ute får man gärna gå förbi skolan eller förskolan vid Viadukten eftersom fler vuxna ute ökar tryggheten, säger Josefine Jussila.

Vill samarbeta mer

Enligt Andrea Hormazabal, avdelningschef för tidigt social arbete, är målet att få till mer samarbete med områdets föräldrar framöver. Exempelvis genom att bjuda in dem till kulturaktiviteter på parklekar och fritidsgårdar.

– Vi vill att föräldrarna ska känna sig trygga och veta vilka vi är. Att vi tar kontakt med dem om något av en mer akut karaktär händer, säger Andrea Hormazabal.

En del i fältarnas jobb är att lotsa ungdomar under 18 år till fritidsgårdarna så att de vet att de kan hänga där istället för utomhus.

– Ju bättre utbud och kvalité vi erbjuder på fritidsgårdarna desto lättare är det att lotsa dit ungdomarna. Det är lättare att få nya ungdomar när vi också har ett brett utbud av organiserade aktiviteter och sånt som de önskat själva, säger Andrea Hormazabal.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt