Fältöversten. På onsdag är det premiär för Fältan braincamp. Foto: Sacharias Källdén

Fältöversten öppnar landets första hjärngym

Nästa vecka öppnar Fältan braincamp, ett hjärngym mitt i Fältöversten.

  • Publicerad 09:51, 9 jan 2020

På onsdag, den 15 januari, är det premiär för Fältan Braincamp. Här ska besökare kunna testa Mendi, ett verktyg som bland annat används för att träna upp koncentrationsförmågan och förbättra minnet. Tekniken som ligger till grund för verktyget används av exempelvis NASA och enligt ett pressmeddelande från fastighetsägaren AMF Fastigheter blir Fältöversten först i världen med att erbjuda tekniken för allmänheten.

– Eftersom vi vet att våra besökare är intresserade av hälsa, välmående och personlig utveckling känns det relevant att lyfta fördelarna med hjärnträning – hur man kan förbättra fokus, kreativitet och minska stress, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Fältöversten i ett pressmeddelande. 

Glädjebeskedet: Fler sittplatser i Fältöversten

Användaren fäster ett digitalt pannband på huvudet, pannbandet kopplas sedan till ett träningsspel i Mendis app. Medan användaren spelar mäts hjärnaktiviteten via sensorer.

Fältan Braincamp kommer att ligga mitt i Fältöversten och under tiden som gymmet har öppet kan besökare även ta del av löppass och föreläsningar om fysisk och mental träning tillsammans med Runacademy.

Fältan Braincamp håller öppet onsdagar klockan 15-20 samt lördagar klockan 11-16 fram till 28 mars.

Nu blir det mer asiatiskt i Fältöversten