Ulrika Holmquist Foto: Linda Lundberg

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.

  • Publicerad 09:00, 15 jun 2019

– Det blir riktigt fina lopp av lika hög kaliber som Stockholm Cup-dagen i september. I år kombinerar vi loppen med familjedag. Det blir trollkarl, kaninhoppning, klapphage, pannkakstält och en hel hög med andra saker för de små, berättar Amie Karlsson, kommunikationsansvarig på Svensk Galopp.

Jockeyn Ulrika Holmquist, 25, som vann hela fyra lopp på Nationaldagsgaloppen på Gärdet förra veckan, rider i fem av de stora loppen på söndag.

Det nya affischnamnet

Efter succén inför 50 000 åskådare på Sveriges nationaldag väcktes det stor uppståendelse kring henne. Hon blev omskriven, hyllades på sociala medier och hennes telefon fylldes av gratulationer.

– Jag var själv rörd efter min fjärde seger. Jag är lyckligt lottad, lycklig över att ha så många som stöttar mig, säger hon i ett pressmeddelande.

Svensk Galopp beskriver Ulrika Holquist som sitt nya affischnamn. ”Ung, skicklig, vältalig, hungrig – hon leder den nya generationen av unga ryttare”.

– Det är klart att jag märker av att det gått bra. Men jag tror inte bara att det beror på torsdagen på Gärdet, utan det har gått bra hela säsongen.

I söndagens stora löp satsar hon givetvis på vinst igen.

– Det är mest pengar i 2000 Guineas så det vore naturligtvis kul att få vinna, men jag inser att det blir tufft.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt