Familjefest på Eggeby gård

I samband med muslimernas stora högtid Eid al-adha anordnades en stor fest på Eggeby gård. Där fanns såväl karuseller och rutschkanor, som politisk debatt. – Vi vill tillsammans öka tryggheten i området, sade Ahmed Kaboole, samordnare för Somaliska ungdomsförbundet i Sverige och ansvarig för festen.

  • Publicerad 10:15, 10 sep 2017

"Vi ordnar en fest för barnen, då kommer också föräldrarna."

– Valdeltagande här i området är lågt och nästa år är det val. Vi vill informera om det, sade Ahmed Kaboole. Så vi tänkte att vi ordnar en fest för barnen, då kommer också föräldrarna hit.

Under eftermiddagen anordnades även en debatt med lokala politiker.

– Vi har bjudit in alla partier, förutom Sverigedemokraterna, sade Ahmed Kaboole. Flera lokala politiker med somaliskt ursprung är här.

Den politiska majoriteten i Stockholm S, MP, V och FI, hade representanter på plats. Oppositionen uteblev. Debatten handlade om Järva, om lokal organisering och hur kvinnors inflytande ska stärkas. Dessutom diskuterades risken att de 14 stadsdelsnämnderna centraliseras till hälften så många efter nästa års val.

Det var Somaliska ungdomsförbundet i Sverige, som tillsammans med ABF Stockholm och Somaliska föräldraföreningen i Tensta och Hjulsta, ansvarade för familjefesten. Men även Arriva bussbolag fanns på plats på Eggeby gård.

– Ja, vi vill vara med där det händer, sade Henrik Skogh, trafikchef på Arriva. Vi vill synas i området och många av våra chaufförer bor här.

Senare på kvällen blev det artistuppträdanden. En dansgrupp från Malmö var där och den som drog mest folk var Ali Dhaanto, som är en världsstjärna inom den somaliska folkmusiken.

I ladan såldes mat, som en restaurang från Akalla stod för.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.