Familjen bjuder in okända till julfirande

Moa Källström och hennes familj bjuder in en helt okänd barnfamilj till julfirande. Tusentals Väsbybor har sett och berörts av hennes annons på Facebook. – Vilken genomslagskraft! Jag hoppas att detta bidrar till att fler inspireras, säger Moa Källström.

  • Publicerad 15:50, 4 dec 2017

Julen förknippas med kärlek, värme, lycka och förväntan. För den som är ensam eller har det knapert kan det bli dubbelt ensamt under den här tiden.

– Vi själva har ingen bakgrund i jättevälbärgade familjer med mycket pengar. Jag har haft fina jular men min man lite knackigt att få mat på bordet och inga julklappar att skryta över direkt, säger Moa Källström.

Nu när de själva har råd vill de dela med sig av sin julvärme till andra. I en annons på Facebook erbjuder Moa Källström en barnfamilj i behov av extra kärlek att komma och fira jul hos dem med sällskap, lekar, mat och julklappar. Inspirationen kommer från ett liknande initiativ i Västerås.

– Jag tänkte: "Gud vilken fin idé!" men det har inte varit läge för oss att göra någonting förrän nu. Nu har vi familj, stabil ekonomi och känner att vi kan ge tillbaka, säger Moa Källström.

Hon beskriver familjens julfirande som "ganska chill".

– Vi har en ganska avslappnad inställning till jul. Vi har några hålltider, som Kalle klockan tre. Annars leker barnen och vi vuxna pratar om året som gått, året som kommer, livet, allt möjligt.

Utöver alla positiva och kärleksfulla kommentarer har annonsen fått två svar.

– En ensamstående kille med en son och en mamma med två barn. De har velat veta mer men har inte sagt ja. Det finns kanske en skämsstämpel på att be om hjälp. Vi vill inte att de ska känna sig i underläge utan bara att de, speciellt barnen, ska få en fin jul. Kan vi hjälpa någon skulle det kännas väldigt bra. Hoppas någon nappar!

MER Kommentarer

"Underbart initiativ," "Ni är underbara," "Det här var det bästa jag läst på länge. Värmer i hjärtat mitt!," "Åh vad underbara ni är! Tänk om det fanns många av er då skulle ingen familj gå med en knut i magen vid den här tiden." "Ah men detta fick mig att böla .. så underbart gjort av er, TACK!!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Vårdcentral i Väsby upphör

Nyheter Veritas vårdcentral Väsby upphör efter branden i våras. Landstinget har brutit avtalet med företaget bakom vårdcentralen.lördag 21/7 8:15

15-årige Einar femma på EM

Sport 15-årige Einar Lindberg från Väsby fortsätter att visa framfötterna med sin BMX-cykel. Nu senast grejade han en femteplats på EM i sin åldersklass.torsdag 19/7 17:33