Mot framtiden. Här på Fleminggatan öppnar snart Wiggo 2.0. Familjen Alm hoppas kunna öppna 19 till restauranger de närmsta åren.

Familjens wrap-hak expanderar

De brinner för vällagad mat och vill ge Kungsholmsborna ett snabbmatsalternativ av hög kvalitet. Nu öppnar de sin andra restaurang på Kungsholmen.

  • Publicerad 19:00, 1 apr 2019

Wrap-kedjan Wiggo lanserades redan år 2010 av makarna Nicklas och Linda Alm från Halmstad. Sedan dess har de öppnat totalt fem restauranger i Stockholm, varav en ligger på på Fridhemsplan.

Den första april öppnar krögarna sin sjätte Wiggo, vilket blir den andra på Kungsholmen. Den hamnar bara ett stenkast från den gamla på Fleminggatan 21.

– Det betyder att fler som bor här inte behöver gå så långt för att få vällagad mat, säger Linda Alm.

– Vi gillar Kungsholmen och det här kvarteret. Det är en väldigt fin del av Stockholm och det finns mycket medvetna gäster, de vet vad de vill och är kunniga i vad som är bra mat, säger kocken Nicklas Alm.

Paret har en lång bakgrund inom hotell- och restaurangbranschen, nu vill de ge folk ett vällagat snabbmatsalternativ som är närproducerat och "som man står sig på".

Hittills har Wiggo-restaurangerna mest haft takeaway och catering, men i den nya lokalen kommer de ha utrymme för 15 sittplatser – något som många gäster efterfrågat, enligt krögarna.

– Folk har frågat varför vi inte har sittplatser. Det här ska bli jättespännande, vi ser verkligen framemot det, säger Linda Alm.

Tidigare har all mat serveras i form av wraps, men numera kan man också få det som sallad. När det gäller själva innehållet i wrapsen är utbudet brett för att det ska finnas något för alla, berättar Nicklas Alm.