"Vem man än pratar med i Järfälla så kommer byggandet upp, det är det stora samtalsämnet.", säger Kerstin Gerén som sitter i juryn i bildtävlingen. Hur tolkar du temat Järfälla i förändring? Foto: Mikael Andersson

Fånga Järfälla på bild – var med och tävla

Barn, ungdomar, vuxna och seniorer – alla som vill får vara med i fototävlingen, där temat lyder Järfälla i förändring. Vinnarna kommer bli publicerade i Järfälla Tidning och visas upp på en utställning i Jakobsberg.

  • Publicerad 11:50, 11 feb 2019

Järfälla i förändring – det är temat för fototävlingen där alla som vill är välkomna att skicka in en bild. Tävlingen är en del av bibliotekens satsning Järfälla läser med samma tema.

– Vem man än pratar med i Järfälla så kommer byggandet upp, det är det stora samtalsämnet. Så det blir spännande att se om vi främst kommer att få in bilder på byggnationer, eller på annat. Temat förändring kan ju tolkas på många olika sätt, säger Kerstin Gerén, PR-bibliotekarie i Järfälla och en av tre jurymedlemmar i fototävlingen.

De andra två är Karolina Hedström som är bildarkivarie i kommunen och Mikael Andersson, fotograf på Järfälla Tidning.

Då ska bilderna vara inne

I höstas hade Jakobsbergs konsthall en fotoutställning som bestod av bilder från Järfälla som täckte åren 1910-1930. Något Karolina Hedström menar knyter an till bildtävlingen.

– Det är intressant att se likheter i de förändringar som skedde för 100 år sedan och de som sker i dag. Förändringar är ju konstanta, det är inte bara något som händer här och nu utan det är en flytande process, säger Karolina Hedström.

Hon fortsätter:

– Som bildarkivarie vill jag ju spara de här bilderna i arkivet, så det vore kul att få in bilder som är specifika för samtiden i Järfälla. Men förändring kan ju betyda helt olika saker för olika människor, så det ska bli intressant att se hur folk tolkar begreppet.

Senast den 31 mars ska fotografiet vara inne (se faktaruta), och vinnaren presenteras senare i vår.

Det här kan du vinna

✓ De tre bästa bilderna får sin bild utskriven i 50x70-format.

✓ De tio bästa bilderna kommer att publiceras i Järfälla Tidnings pappersupplaga och på webben, samt visas upp i en utställning på Jakobsbergs bibliotek.

✓ Alla oavsett ålder är välkomna att vara med och tävla. Bilden ska skickas in senast 31 mars via mejl till jakobsberg.bibliotek@jarfalla.se , eller via post. Märk gärna kuvertet/ämnesraden i mejlet med "Järfälla i förändring."

Postadress:

Järfälla bibliotek

Väpnarstråket

177 30 Järfälla

Stockholm Direkt