Klick. Björn Peck som är ordförande för föreningen Karby Gård hoppas att många Täbybor vill vara med i fototävlingen. Foto: Lotten Engbom

Fånga Täby på bild i ny tävling

Gillar du att foto och vill vara med i en utmaning i sommar? Karby gård startar nu en fototävling där Täbyborna ska visa upp sitt Täby.

  • Publicerad 11:41, 13 jun 2019

På Karby gård kan man hitta utställningar, konsthantverkbutik och grafikverkstad. Nu bjuder Täbys eget kulturcenter in alla Täbybor till en fototävling.

– Vi ville göra något som kunde omfatta många Täbybor. Det är även ett sätt att få fler människor att känna till att Karby gård finns, säger Björn Peck, ordförande för föreningen Karby gård.

Varje deltagare som är med i tävlingen får skicka in max tre bilder senast den 10 augusti. Sedan är det upp till juryn, som består av medlemmar ur Danderyds fotoklubb, att avgöra vilka tre foton som blir de vinnande bidragen. Täbyborna får själva välja vad de ska fota, men bilden ska passa in under temat Mitt Täby.

– Temat uppmanar till personliga tolkningar. Det kan finnas många olika perspektiv, från det stora perspektivet till det lilla och personliga, säger Björn Peck.

Avslutas i augusti

Han poängterar att man inte måste vara proffsfotograf för att vara med i tävlingen.

– Absolut inte, det är inte det som bedöms. Men jag vet att det finns många väldigt duktiga fotografer runt om i kommunen, säger han.

Hela tävlingen avslutas med en fotoutställning på Karby gård som startar med vernissage den 24 augusti. Då kommer även vinnarna att presenteras. För de som inte vinner finns ändå en möjlighet att vara med under utställningen.

– Vi kommer att hänga upp vinnarna, men sen kommer vi även att försöka hänga så många bidrag som får plats, säger Björn Peck.

Vill vara med i tävlingen?

Ta ett foto som går under temat "Mitt Täby".

Skicka in bilderna, max tre stycken, till Karby gård.

Fotoutställningen visas på Karby gård 24 till 25 augusti och 31 augusti till 1 september klockan 12.00 till 16.00. Prisutdelningen sker på vernissagedagen den 24 augusti klockan 13.00.

Gå in på www.karbygard.se och läs vad som gäller för bidragen.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt