Fångade bilbranden i Danderyd på film: "kunde slutat illa"

En grupp om nio personer påträffades i samband med en bilbrand under lördagskvällen vid Hortusparkeringen. Ett vittne fångade händelsen på film.

  • Publicerad 13:36, 17 jan 2018

Det var sent på lördagskvällen som polisen åkte ut på ett larm som man först trodde rörde ett pågående bilinbrott vid Hortusparkeringen, nära Mörbybadet. Vittne ska också ha iakttagit flera personer vid ett fordon som man har tänt eld på.

– Vi kom till platsen och kontrollerade ett antal personer där, så vi har en del att gå på, säger Mattias TIllberg, lokalpolis.

Har någon blivit gripen?

– Jag kan inte se om någon är gripen, det beror på åldern på gärningspersonerna. Påträffar man en ung person så tar man kontakt med föräldrarna. Jag kan bara säga att man kontrollerat ett antal personer vid fordonet.

Händelsen fångades även på film av en Danderydsbo som befann sig på platsen vid 23:45 på lördagskvällen.

– Jag går från tunnelbanan upp mot Mörbybadet, Hortusparkeringen, och då ser jag tre killar som slänger ut saker från en van och står med bensindunkar. Jag tänker direkt att det eventuellt skett något inbrott och att de ska bränna upp bevismaterial.

"Tänder eld på en bil"

Vidare berättar personen att hen ringer polisen som ber hen stanna kvar på platsen. Fem minuter senare kommer en polisbil.

– Vi går fram samtidigt och det visar sig att det är nio personer, sex stycken som sitter i en van, medan de andra tänder eld på en bil och grejer bakom.

Fler poliser kommer sedan till platsen och vittnet som Danderyds Nyheter pratat med blev ombedd att lämna platsen ungefär 20 minuter senare.

– De verkade överraskade att polisen kom. Och under tiden till dess att polisen kom hade de hunnit hälla ut alla dunkar. Men jag tänker mer att de kunde ha slutat ganska illa, framförallt med tanke på att det fanns närliggande bilar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52