FÄNGELSE. En Sollentunabo döms till fängelse efter ett bilrån i Helenelund. Foto: Ulrica Andersson

Fängelse för bilrån och vansinnesfärd

En Sollentunabo döms till sex månaders fängelse för ett bilrån i Helenelund. Under en efterföljande vansinnesfärd ska mannen brutit mot flera trafikregler och bland annat orsakat två bilolyckor.

  • Publicerad 12:21, 16 maj 2018

Det var i september 2016 som en man i 30-årsåldern tvingade till sig en bil från en kvinna i närheten av Helenelunds pendeltågsstation.

Mannen ska ha öppnat dörren till den parkerade bilen som kvinnan satt i och slitit ut henne ur den. Han ska också ha beordrat henne att vara tyst och lämna bilen. Vid bilrånet stal mannen även kvinnans handväska.

Efter att mannen tvingat till sig bilen ska han ha kört mycket vårdlöst på E4 genom att ha kört för fort, gjort omkörningar på fel sida och kört på cykelbana. Under färden ska han också ha orsakat två trafikolyckor.

Den ena olyckan inträffade vid avfarten till Kista där han kört i fel riktning ut mot E4 och tvingat en mötande bil att väja in i en annan bil. Den andra olyckan inträffade vid Sörentorp där mannen körde på avfarten från fel färdriktning och därmed orsakat en krock med en annan bil. När 30-åringen sedan försökte fly från olycksplatsen, åter i fel färdriktning på E4, ska han ha kört på passageraren till bilen han krockat med som befann sig utanför bilen. Mannen som blev påkörd fick bland annat en fraktur i handleden.

30-åringen ska slutligen ha återvänt till Helenelund där han dumpade bilen.

Mannen, som förekommer under åtta avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare, döms nu till sex månaders fängelse av Attunda Tingsrätt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10

Nytt t-banekaos börjar i dag

Nyheter I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 10:16