FÄNGELSE. En Sollentunabo döms till fängelse efter ett bilrån i Helenelund. Foto: Ulrica Andersson

Fängelse för bilrån och vansinnesfärd

En Sollentunabo döms till sex månaders fängelse för ett bilrån i Helenelund. Under en efterföljande vansinnesfärd ska mannen brutit mot flera trafikregler och bland annat orsakat två bilolyckor.

  • Publicerad 12:21, 16 maj 2018

Det var i september 2016 som en man i 30-årsåldern tvingade till sig en bil från en kvinna i närheten av Helenelunds pendeltågsstation.

Mannen ska ha öppnat dörren till den parkerade bilen som kvinnan satt i och slitit ut henne ur den. Han ska också ha beordrat henne att vara tyst och lämna bilen. Vid bilrånet stal mannen även kvinnans handväska.

Efter att mannen tvingat till sig bilen ska han ha kört mycket vårdlöst på E4 genom att ha kört för fort, gjort omkörningar på fel sida och kört på cykelbana. Under färden ska han också ha orsakat två trafikolyckor.

Den ena olyckan inträffade vid avfarten till Kista där han kört i fel riktning ut mot E4 och tvingat en mötande bil att väja in i en annan bil. Den andra olyckan inträffade vid Sörentorp där mannen körde på avfarten från fel färdriktning och därmed orsakat en krock med en annan bil. När 30-åringen sedan försökte fly från olycksplatsen, åter i fel färdriktning på E4, ska han ha kört på passageraren till bilen han krockat med som befann sig utanför bilen. Mannen som blev påkörd fick bland annat en fraktur i handleden.

30-åringen ska slutligen ha återvänt till Helenelund där han dumpade bilen.

Mannen, som förekommer under åtta avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare, döms nu till sex månaders fängelse av Attunda Tingsrätt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Hundratals fiskar ligger döda vid vattendrag i Viby

Nyheter Oklart vad som orsakat fiskdöden I ån som löper genom Viby ligger hundratals döda fiskar både i vattnet och på land intill. Tahir Qureshi planerar nu att göra en polisanmälan om händelsen.tisdag 19/2 14:22