Fann kärleken i Bonde söker fru: ”Vi är jättelyckliga”

Joacim och Caroline träffades i Bonde söker fru. För Ena-Håbotidningen berättar de om livet efter att kamerorna släcktes.

  • Publicerad 20:41, 20 dec 2017

2017 var ett händelserikt år för Joacim Rickling, 26, och Caroline Kejbert, 27. För ett halvår sedan sågs de för första gången på Sundbyholms slott. Då var hon en av 2000 brevskrivare (ja två tusen!), som skrivit till Joacim i tv4:s Bonde söker fru. Nu bor de tillsammans på gården utanför Örsundsbro.

– Det var som att hitta en nål i en höstack, säger Joacim med ett leende mot Caroline, men också med allvar i rösten.

Hade det inte varit för att Caroline skrivit det där brevet, så hade de aldrig träffats, det är de båda säkra på. Men det var inte självklart för Caroline att posta brevet. När hon hörde om alla brev han fått, tänkte hon att det inte ens var säkert att han skulle se brevet.

– Jag ville träffa Joacim, men trodde aldrig att jag skulle vara med i ett tv-program, säger hon.

En av tolv utvalda

Men hon var en av 12 brevskrivare som fick komma på speed date på slottet, fem minuter var. Därefter blev det grupp-date med sex tjejer och sedan var hon en av de fyra som bjöds in till gården, för sex dagars inspelning.

– Det var skräckblandad förtjusning, säger Caroline om dejting inför kameror och vetskapen att 1,5 miljoner tittare kommer att se varenda min och höra varenda ord.

Inför slutvalet stod det mellan Caroline Kejbert och Caroline Benilton. Då var det nervöst, Caroline visste inte vad Joacim kände inför varken henne eller sin namne.

– Vid varje val hade jag packat väskan och tänkt ut vad jag skulle göra om jag behövde lämna gården, säger hon.

Men det var henne Joacim valde – och han var i sin tur nervös inför vad Caroline kände och vad som skulle hända efter den intensiva inspelningsperioden.

– Jag visste att hon ville träffa mig mer och jag kände attraktion och nyfikenhet till henne, men skulle det bli kärlek? säger han.

Flytt till gården

De fortsatte träffas nästan varje dag de tre veckorna som var mellan deras inspelning och resan till Nice, som de var på tillsammans med de andra tre paren från programmet.

Någon vecka efter att kamerorna släckts vaknade Joacim en dag och visste - han var kär. Carolines förälskelse hade även den vuxit till kärlek. Hon flyttade sedan in på gården och håller nu på att sälja sin lägenhet i Stockholm, som hon har haft uthyrd sedan slutet av sommaren.

– Vi brukar säga att hon kom hit i somras och sedan aldrig flyttade ut, säger han.

Caroline är från Arboga och tog examen från civilingenjörsutbildningen Maskinteknik vid KTH i somras. Hon hade planerat en lugn sommar hos föräldrarna i Arboga och ett par veckors semester i Italien, innan hon skulle börja sitt ett års traineetjänst på Atea, som hon påbörjade i augusti. Men planerna blev minst sagt förändrade.

– Vi säger ofta att tänk att det kunde bli så här! Kärlek genom tv, vi trodde knappt att det var möjligt, säger Caroline och Joacim instämmer.

– Vi stod ute vid traktorerna här ute första dagen och sa hur kan man bli kär på så kort tid, säger han, men det fick vi ju äta upp båda två, säger han och ler mot Caroline.

Nervöst att se sig själv på tv

De har följt programmet på tv under hösten, till en början spända och nervösa, men sedan allt mer roade av att se vad av allt material som till slut kom med i tv.

– Jag visste ju vad jag sagt, men att få höra vad Caroline sagt om mig redan från början, det har berört många gånger och det hade jag inte fått veta annars, säger Joacim.

Caroline var rädd för näthat och har tagit illa upp av en del kommentarer online, men också blivit glad över all fin respons. Hon visste om att tv-produktionen kan klippa i materialet och komma med ledande eller pressande frågor, så hon hade en strategi sedan dag ett:

– Jag skulle prata så lite som möjligt. I vanliga fall pratar jag mycket, men jag höll tillbaka eftersom jag visste att vad jag sa kunde användas hur som helst. Mina vänner känner inte riktigt igen mig i tv, säger hon.

Bra stämning

Därför var det framför allt när kamerorna inte var på som de lärde känna varandra.

– Men vi hade en bra stämning i gruppen, det var inget tjafs eller snack bakom varandras ryggar, säger Caroline.

Visst fick de särskilda frågor som produktionen ville att de skulle svara på, men de talar mest om erfarenheten som positiv och att det fanns en stor omsorg och välvilja från redaktionen.

– Vi behövde prata om saker som flytt, barn och giftermål tidigt, och det tror jag är bra, för om någon av tjejerna inte hade velat ha barn eller inte kunde tänka sig att flytta, då visste jag det direkt, säger Joacim.

– Det är nog därför vi lärde känna varandra så fort och är så trygga med varandra i dag, säger Caroline.

Rädd att säga fel

Joacim håller med om att det var nervöst och svårt att slappna av till en början och att han var rädd att säga någonting fel. Men sommarens inspelningsperiod har främst varit lärorik och otroligt rolig tycker de båda.

– Man växer som person och vi har träffat fantastiska människor som vi har kontakt med än i dag, säger Joacim.

– Nu när jag har gjort det här känns det som att jag kan klara av vad som helst. Jag är mycket lugnare att tala inför folk, ha presentationer på jobbet till exempel, säger Caroline.

Och såklart – de fick det högsta priset, kärleken. Men de har behövt ligga lite lågt under hela sommaren och hösten.

Hemligt fram till nu

Det är först nu de kan bli officiella – när sista avsnittet av Bonde söker fru sänts.

När det här skrevs, var det dock fortfarande ett par dagar innan de kunde fira med en gemensam middag på restaurang.

– När vi ska handla får en sitta kvar i bilen, nu kommer vi kunna gå in ihop, säger Caroline.

– Det ska bli skönt att sluta hålla det hemligt och behöva tänka på vad man säger, säger Joacim.

Vad händer då härnäst? Caroline som är mitt i sin traineetjänst vill komma in i jobbet mer och de håller på att renovera Joacims farmors hus för att inreda ett större hem tillsammans. Men sedan, om något år, då får det gärna ha blivit både bröllop och finnas barn på gården.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

BLÅLJUS: Attackerade anställda på Elgiganten

Nyheter Inbrott, drograttfyllerier, ni vet, det vanliga, skedde även under måndagen i Enköping. Den attack som drabbade anställda på Elgiganten i Romberga hör dock inte till vanligheterna.tisdag 19/2 10:51

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Nyheter Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.måndag 18/2 10:58