Fannahandlar'n blev rånad av knivman

Ulf Lindblom äger den lilla butiken Fannahandlar’n. Strax innan stängningsdags blev han rånad. – Jag blir arg, säger han.

  • Publicerad 15:35, 5 sep 2018

Jag blev förbannad

Fannahandlar’n stänger klockan 18 på lördagar. Strax innan stängningsdags den 1 september var ägaren Ulf Lindblom ensam i butiken.

– Jag såg i ögonvrån hur någon kom in, säger Ulf Lindblom.

Mannen som kom in i butiken hade på sig en luvtröja, så kallad hoodie, hårt åtdragen så att bara ögonen syntes. Mannen hade en kniv i handen och sa åt Ulf Lindblom att öppna kassaapparaten.

Mannen gick in bakom disken. Han hade med sig en plastkasse och bad Ulf Lindblom lägga ner pengarna i den. Rånaren bad sedan Ulf Lindblom lyfta upp det lösa facket i kassaapparaten. Rånaren rafsade själv åt sig några mynt som fanns kvar.

Rånaren skrek att det borde finnas mer pengar. Hos Fannahandlar’n finns inget kassaskåp utan ett gammaldags kassavalv. Ulf Lindblom öppnade kassavalvet där det fanns en plastpåse med sedlar som rånaren tog.

Sprang efter

När rånaren gick ut ur butiken, i riktning mot kiosken, ändrades Ulf Lindbloms sinnestillstånd.

– Jag blev förbannad och sprang efter, säger han.

Ulf Lindblom följde efter rånaren i riktning mot äldreboendet, men halkade och slog sig på vägen. Han skrek att han blivit rånad och fick skjuts med en förbipasserande bil för att köra efter rånaren. Samtidigt larmade han polisen på telefon. Jakten avbröts när rånaren kom in på en gång- och cykelväg.

Ingen annan blev utsatt

Efteråt känner sig Ulf Lindblom arg.

– Jag är arg på själva tilltaget. Att utsätta någon för brott är fegt och lätt, säger han.

Ulf Lindblom har ingen aning om vem det var som utförde rånet. Han har däremot hört talas om kriminella som kommer från utsatta områden.

– Jag har själv gamla kompisar som bor kvar i sådana områden men ändå har familjer och jobb. Om man begår brott tar man den lättaste vägen utan att tänka på andra, säger han.

Ulf Lindblom är samtidigt glad över att han inte blivit mer skadad än att han skrapade knät, och att det var han själv, inte någon annan i personalen, som blev utsatt. Anhöriga har däremot blivit väldigt oroliga. Av den anledningen vill Ulf Lindblom inte vara med på bild i tidningen.

– Dottern tog det hårt. Hon blev väldigt rädd, säger han.

Rånet får även konsekvenser för butiken rent ekonomiskt. Man kommer på olika sätt förbättra säkerheten. Det kommer dock fortfarande att vara möjligt att betala med kontanter, eftersom pensionärerna i området ofta betalar kontant.

BLÅLJUS: Droger, stölder och intrång

Nyheter Senaste blåljusnotiserna innehåller både nytt och lite äldre som rapporterats sent. Fast den unge mannen som drogpåverkade ville at sig in på ett fritids är ny.tisdag 25/6 10:44