Svårt. Efter att Hemnet gjort om sina geografiska kriterier tillhör Kanslersvägen i Enskede nu Skarpnäcks gård i sökningarna. Foto: Sacharias Källdén

Får inte villan såld efter Hemnets ändring

Boende i Enskededalen upprörs då Hemnet ändrat sökkriterierna. Delar av Enskededalen heter numera Skarpnäcks gård.

  • Publicerad 17:14, 24 jan 2018

"Allt har försämrat och det kommer exkludera många"

Flera av de boende i Enskededalen är nu upprörda över att Hemnet, efter jul, ändrat sökkriterierna på ett område i Enskededalen. Numera kallar bostadssidan området för Skarpnäcks gård och det har både irriterat de boende och ställt till det för de som vill få sin fastighet såld.

– Ingen kan hitta mitt hus, jag vet inte vad jag ska göra, säger Peter Leach som försöker sälja sitt hus på Kanslervägen i det han själv kallar Enskededalen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han har haft sitt hus ute för försäljning men han menar att han inte får det sålt på grund av namnändringen. Och mäklaren håller med. Nu har han valt att flytta fram försäljningen då ingen hittat huset.

– Allt har försämrats och det kommer exkludera många. Det kommer leda till att köpare och säljare inte kommer hitta till varandra. Det har påverkat fler områden än just detta, säger Erik Remnert, mäklare på HusmanHagberg.

Området ringas in av: Förskolan Kulingen, Sockenvägen, Gamla Tyresövägen, Ricksrådsvägen samt området Pungpinan.

Om man tidigare sökte på Enskede/Årsta/Skarpnäck eller Enskadedalen så fick man upp bostäder som ligger inom det aktuella området. Nu måste man alltså söka på just namnet Skarpnäcks gård. Eller specifikt på Pungpinan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Man blir förbannad till slut, man är helt maktlös. Hemnet är ju så stora och med tanke på hur bostadsmarknaden är så blir det ännu ett hinder, säger Peter Leach.

Hemnet själv säger att det tidigare var indelat i större områden, men att de fick klagomål även på det och menar att de utgått från Stockholms stads stadsdels-indelning.

– Det är inte enkelt i de här frågorna, för oss blir det en balansgång och vi för nu en diskussion om hur vi ska göra. Vi vill alltid att det ska bli så korrekt som möjligt, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Följ med in i övergivna industriområdet

Nyheter Natur och vandaler har tagit över Lövholmen i väntan på exploatering Halt! Här får ingen passera. Det döda industriområdet Lövholmen är bommat och låst tills grävskoporna kommer. I spökstaden fick vi oss en lektion i plundrandets evolutionsstege.fredag 19/10 6:45

Nya hemliga planen för Liljeholmsstranden

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Hotell, kontor och idrottshall precis vid vattnet Området med kontor precis nedanför Liljeholmsbron ska växa rejält. Det är åtminstone vad två fastighetsägare i området vill.torsdag 18/10 16:48