Dags att göra dig av med din barrande vän? Bilden är en genrebild. Foto: Andreas Enbuske

Färdigfirat? Här kan du slänga julgranen i Järfälla

Julen varar väl till påska... nej, nu är det faktiskt slut! Här kan du slänga din barrande vän i Järfälla, eller få den upphämtad.

  • Publicerad 16:10, 2 jan 2019

Trött på att vattna julgranen som barrar? Då kan du kasta den på Görvälns återvinningsstation, men kom ihåg att tömma din barrande vän på pynt och belysning innan ni skiljs åt!

Om du inte har lika bråttom med att bli av med granen och bor i villa, småhus eller samfällighet, får du liksom de senaste åren julgranen upphämtad av kommunen.

Upphämtningen drar igång 14 januari och pågår till den 24 januari. På kommunens hemsida hittar du vilket datum som gäller för din gata.

Om du bor i lägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt, hämtas julgranen den 28 eller 29 januari, om föreningen som du bor i beställt hämtning.

För vissa av Järfällahus hyresgäster i Viksjö finns det trädgårdskompost där det går att slänga granen. På andra håll går det att slänga den i en container i grovsoprum.

Men på de ställen där grovsopkärlen inte har plats för julgranar får hyresgästen bege sig till en återvinningscentral med den (antagligen) barrlösa kvarlevan.

Här kan du slänga julgranen i Järfälla

Görvälns återvinningscentral på Återvinningsvägen är öppen måndag till torsdag mellan kl 12 och 20, och fredag och lördag kl 9 till 16. Stängt alla röda dagar.

Stockholm Direkt